Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 May 2014 09:34

İsrail'le Türkiye arasında sürpriz anlaşma

2010 yılında 9 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan Mavi Marmara baskını ardından kopma noktasına gelen Türkiye-İsrail ilişkilerini normalleştirecek anlaşmanın 10 gün içinde imzalanacağını öne sürdü.

İsrail'le Türkiye arasında sürpriz anlaşma
israil türkiye, türkiye-israil, mavi marmara baskını

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Amerikan PBS televizyonundan Charlie Rose'a verdiği röportajda, anlaşmanın günler içerisinde tamamlanacağını söylemiş, ardından İsrail'den anlaşmanın Başbakan Benjamin Netanyahu tarafından askıya alındığı haberi gelmişti. İsrail basınına konuşan bir siyasi kaynak, taraflar arasındaki anlaşmada son aşamaya gelindiğini, Netanyahu'nun da bir kaç gün içerisinde anlaşmaya onay vereceğini söyledi. Aynı kaynak, Yedioth Ahronot gazetesine verdiği demeçte, "Erdoğan, İsrail‘le barış yapmak ve ilişkileri normale döndürmek için doğru zamanın geldiğini hissediyor. Bu olumlu bir gelişme. Türkiye önemli bir bölgesel müttefik ve İsrail için Türkiye ile ilişkilerini düzeltmek, bugünkü Ortadoğu şartlarında çok önemli" diye konuştu.
Anlaşma kapsamında İsrail ilk olarak, Mavi Marmara'da ölen ve Türklerin aileleriyle yaralanan kişilere verilmek üzere 21 milyon dolar tazminat ödeyecek. Erdoğan, röportajında, anlaşmadan sonraki adımın Ankara ve Tel Aviv'e karşılıklı büyükelçilerin yeniden gönderilmesi olacağını söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...