Tgrt Haber
26 Ekim 2021 14:55

Bildiklerinizi unutun! Araştırmalar ortaya koydu: İşte boşanmaların 4 nedeni!

İlişkiler üzerine yapılan bir araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmalara göre boşanmalara neden olan dört faktör belirlendi.

Bildiklerinizi unutun!  Araştırmalar ortaya koydu: İşte boşanmaların 4 nedeni!
Boşanma nedenleri

Psikolog ve ünlü evlilik araştırmacısı Prof. Dr. John Gottman, boşanma olasılığını artıran dört iletişim alışkanlığını açıkladı. Gottman’a göre boşanmaları hızlandıran davranış kalıplarının başında eleştiri, savunma, duvar örme ve küçümseme geliyor. 

Gottman, bir ilişkiyi oluşturan veya bozan şeyin arka planında yaş ve görüş farklığı gibi bilinen etkenlerin olmadığını söyledi. Bir ilişkinin sağlığını en çok etkileyen faktörleri araştıran Gottman, insanların nasıl iletişim kurduklarının ilişkilerin devamlılığı açısından çok önemli olduğunu belirtti. Gottman bu dört iletişim alışkanlığını Mahşerin Dört Atlısı’na benzetiyor. 

1970'lerden beri Gottman, ekibiyle birlikte çiftlerin etkileşimi ve ilişki tatminleri üzerine binlerce çift üzerinde çalıştı. Gottman, çiftlerin zor anlarında eleştiri, savunma, duvar örme ve/veya küçümseme  davranış şekillerini kullandıklarını ortaya koydu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...