Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 18:34

NY Times ortaya çıkardı: Kovid-19 yalanlarının 'süper yayıcısı'

New York Times’ın yayımladığı araştırmada, sosyal medya üzerinden aşı karşıtı yazılarda Florida’da yaşayan Joseph Mercola adlı osteoptaik hekiminin attığı mesajlar ile listenin başında yer aldı.

NY Times ortaya çıkardı: Kovid-19 yalanlarının 'süper yayıcısı'
New York Times,ABD,Aşı,Koronavirüs,BIDEN,Facebook

ABD’den New York Times, ilginç bir araştırmaya koyuldu. Sosyal medyada yer alan aşı karşıtı yazıların nereden kaynaklandığını ve kimin yazdığı araştırıldı.

PAYLAŞIMLARIN YÜZDE 65’İNİ 12 KİŞİ YAPIYOR

Yapılan araştırmanın sonunda yayımlanan raporda, ABD’de Dijital Nefretle Mücadele Merkezi’nin (CCDH) sosyal medya üzerinden yapılan aşı karşıtı paylaşımların yüzde 65’inin 12 kişi tarafından oluşturulduğu iddia edildi. Bu isimlerin başında Florida’da yaşayan Joseph Marcelo adlı alternatif tıp savunucusu ve osteopatik hekimi olduğu ortaya çıktı.

New York Times, Florida'da yaşayan Joseph Mercola adlı alternatif tıp savunucusu ve osteopatik hekiminin, araştırmacılar tarafından "çevrimiçi corona virüs yanlış bilgilerinin başlıca yayıcısı" olarak tanımlandığını aktardı.

FACEBOOK’TA 600’DEN FAZLA MAKALE YAYINLADI

Gazeteye göre, "düzinelerce çalışanı olan ve internet konusunda bilgili bir girişimci" olan Dr. Mercola’nın Facebook'ta koronavirüs aşıları hakkında şüphe uyandıran 600'den fazla makale yayınladığı belirtildi.
Mercola'nın yazdığı gönderilerin genel olarak aşının işe yaramadığını belirtmekten ziyade aşı güvenliği hakkında sorular içerdiğini belirten NY Times, Facebook ve Twitter’ın Mercola'nın bazı gönderilerine “dikkatli olun” etiketi koyduğunu bildirdi.

NY Times ortaya çıkardı: Kovid-19 yalanlarının 'süper yayıcısı'

“BENİM GÖNDERİLERİM BIDEN’IN AŞI KAMPANYASINA NASIL ZARAR VEREBİLİR?”

 ‘Yanlış bilgilerin başlıca yayıcısı’ olarak nitelenmesinin ardından NY Times’a e-posta gönderen Mercola, “Böyle adlandırılmam oldukça tuhaf” dedi. Bazı gönderilerinin yalnızca yüzlerce kişi tarafından beğenildiğini söyleyen Mercola, “Bu kadar az kişinin beğendiği gönderiler Biden’ın milyarlarca dolarlık aşı kampanyasına nasıl zarar verebilir” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...