Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Aralık 2014 10:25

İşte Obama ile golf oynamak isteyen Türk bakan

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Eskiden beri golf oynuyorum. Niyetim, G- 20 zirvesi için Türkiye'ye gelecek olan ABD Başkanı Barack Obama ile golf oynamak' dedi.

İşte Obama ile golf oynamak isteyen Türk bakan
obama,golf,mevlüt çavuşoğlu,nato,

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in son Türkiye ziyaretini değerlendirdi. Rusya'nın Suriye politikasındaki değişime dikkat çeken Çavuşoğlu, “Tek bir ailenin koca Suriye'yi daha fazla idare edemeyeceğinin Putin de farkında. Görüşmede IŞİD'in elindeki Rus silahlarının Esad kanalıyla ulaştırıldığı da ifade edildi. Putin ve Rus heyetiyle Kırım konusu, etraflıca konuşuldu. Kırım Tatarlarının izole edilmesine karşıyız. Tatar Meclisi ve müftülüğünün tanınmasına çok önem veriyoruz. Ruslar, TİKA'nın faaliyetleri ve din görevlilerinin serbestçe çalışması hakkındaki taleplerimize olumlu cevap verdi. Oradaki insanların itibarlarının iadesi ve mülklerinin geri verilmesi konusuna da sıcak yaklaşıyor. Hatta belli bir finansman bile sağlayacaklar” şeklinde konuştu. Rusya'nın doğalgazda yüzde 6'lık indirim yapacağını hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Biz daha fazla indirim istiyoruz. Bu konudaki müzakereler, 8 Aralık'a kadar devam edecek. Ayrıca Rus doğalgazının Karadeniz'in altından getirilip Trakya üzerinden Yunanistan'a ve Avrupa pazarlarına ulaştırılması hedefleniyor” dedi.

İşte Obama ile golf oynamak isteyen Türk bakan

Çavuşoğlu, “Türkiye'ye NATO'dan tepki ve baskı var mı?” sorusuna, “NATO, ambargolara bizim de katılmamızı istedi ancak biz hiçbirine katılmıyoruz. Ambargoların hedefine ulaşmadığını düşünüyoruz. Eğer ambargolara katılırsak bir tarafla irtibatımız tamamen kopar ki bunu istemiyoruz. İran konusunda da tek taraflı ambargolara uymadık. Şöyle de bir şey var; ambargoları delenler genellikle ambargoları en çok savunanlar oluyor” cevabını verdi. Ruhban Okulu'nun Papa Francis gelmeden önce niye açılmadığını değerlendiren Çavuşoğlu, “Böyle bir şey yapılsaydı çok popülist bir yol izlenmiş olurdu. Tribünlere oynamak istemiyoruz. Zaman içinde azınlıkların inançlarını yerine getirebilmeleri için pek çok kolaylık sağladık. Sümela Manastırı'nda ayinler düzenleniyor. Gayrimenkullerini iade etmeye başladık. Yurt dışında yaşayan Ortodokslara vatandaşlık veriyoruz” dedi. Ruhban Okulu'nun açılmasından yana olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Yunanistan'dan da benzer adımlar beklediklerini kaydetti. Papa'nın Ermenistan sınır kapısının açılmasına ilişkin sözlerini de yorumlayan Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Bunlar Papa'nın temennisi. Biz de istiyoruz. Ama Ermeni meselesinde hep Türkiye adım atıyor. Karşı taraftan ses çıkmıyor, uzattığımız el boş kalıyor.” Çavuşoğlu, İsrail'le ilişkilerin son durumuna ilişkin de, “Ne zaman çözüme yaklaşılsa, İsrail olumsuz bir adım atıyor (Genellikle Filistin'e saldırıyor). İsrail hükümeti, adeta normalleşme olmasın diye adım atıyor. Çünkü çözüm olursa Filistin devletinin kurulma ihtimali var” dedi.
FUTBOLDAN SOĞUDUM
Fenerbahçe taraftarı olduğunu, Antalyaspor'u da desteklediğini anlatan Bakan Çavuşoğlu, “Ama futboldan soğudum. Seyirci, yönetici, herkes davalık. Eskiden beri golf oynuyorum. Niyetim, G- 20 zirvesi için Türkiye'ye gelecek olan ABD Başkanı Barack Obama ile golf oynamak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...