Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2022 16:57 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 17:14

İsveç Başbakanı'ndan PKK'lı vekile ağır sözler: O dostluk gerçekten bozuldu

Rusya’nın Ukrayna açtığı savaşın ardından NATO'ya sığınan İsveç ve Finlandiya'da hareketli günler yaşanıyor. Türkiye’nin iki ülkeyi veto etme kararının ardından İsveç’teki PKK yandaşları ayaklandı. Terör örgütü PKK üyesi ve İsveç Parlamentosu vekili Amineh Kakabaveh’ın tehditleri üzerine İsveç Başbakanı Magdalena Andersson’dan Kakabaveh ile yapılan anlaşmasının yakında sonra ereceğini ifade etti.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: SVD Gazetesi
Bağımsız milletvekili Aminah Kakabaveh, İsveç hükümetini tehdit etmişti.
Amineh Kakabaveh,Magdalena Andersson
Bağımsız milletvekili Aminah Kakabaveh, İsveç hükümetini tehdit etmişti.

Rusya Ukrayna savaşının yankıları olarak İsveç ve Finlandiya geçtiğimiz aylarda NATO'ya girme talebinde bulunmuştu. Türkiye ise İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütü PKK’ya destek vermesinden dolayı veto edeceğini açıklamıştı. Ardından Finlandiya ve İsveç heyetlerini kabul eden Türkiye, terör örgütüne yönelik taleplerini ifade etmişti. Bunun üzerine Finlandiya ve özellikle İsveç’te terör yandaşları protestolar düzenlemişti. YPG/PKK destekçisi bağımsız milletvekili Aminah Kakabaveh, İsveç hükümetini tehdit edecek kadar ileriye gitmişti.

SONA ERDİ

 İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Sosyal Demokrat Parti ve terör örgütü YPG/PKK destekçisi bağımsız milletvekili Aminah Kakabaveh ile yapılan ve terör örgütüne destek içeren anlaşmanın yakında sona ereceğini söyledi.

Konu hakkında SVD gazetesine açıklamada bulunan Andersson, 3 ay sonraki seçimlere dikkati çekerek, Kakabaveh'in milletvekilliğinin sona ereceğini, böylelikle kendisiyle yapılan anlaşmanın geçerliliğini yitireceğini söyledi.

İsveç Başbakanı'ndan PKK'lı vekile ağır sözler: O dostluk gerçekten bozuldu

Bağımsız vekil Amineh Kakabaveh. 

PAZARLIK YAPILMAYACAK

Andersson "Bu, Sosyal Demokrat Parti ile bir milletvekili arasında yapılan bir anlaşma. Kakabaveh'in yakında milletvekilliği sona erdiğinde bu anlaşma da sona erecek." ifadelerini kullandı. İsveç Başbakanı Andersson, haftaya ertelenen ek bütçe görüşmelerinde de Kakabaveh ile pazarlık yapılmayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: SVD Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...