Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2022 16:50 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 17:21

NATO'ya üyelik başvurusu yapan İsveç'ten Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İskandinav turu kapsamında Finlandiya ve İsveç'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'dan Türkiye açıklaması geldi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
NATO'ya üyelik başvurusu yapan İsveç'ten Türkiye açıklaması
nato,isveç,finlandiya

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'ya başvuru yapan iki ülke İsveç ve Finlandiya'ya ziyaretler düzenledi. Stoltenberg'in ilk durağı Finlandiya'ydı ardından ise İsveç'e geçti. NATO Genel Sekreteri, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile bir araya geldi. Görüşmenin ana gündem maddesini, İsveç'in askeri ittifaka üyelik süreci oluşturdu

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Başbakan Andersson'un, Türkiye'nin endişelerini hükümet olarak gidermeye hazır olduklarını teyit ettiğini söyledi. Andersson da Ankara'nın kaygılarını çok ciddiye aldıklarını ve çözüm bulabilmek için Finlandiya ile birlikte diyaloğun sürdüğünü belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusuna ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin NATO, AB ve İsveç tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK'ya karşı terörle mücadele de dahil olmak üzere endişelerini dile getirdiğini ifade ederek, Türkiye'nin endişelerini hızla gidermek için 3 ülke yetkilileri ile temas halinde olduğunu söyledi.

Öte yandan Türkiye, her iki ülkeden de terör örgütleriyle aralarına mesafe koymasını ve iade taleplerinin yerine getirilmesini istiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...