Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2022 13:09 - Güncelleme : 16 May 2022 13:51

İsveç ve Finlandiya Türkiye'nin teröristleri iade talebini kabul etmedi

Son dakika haberi: Türkiye'nin teröristlerle ve terörle arasında mesafe koymasını istediği İsveç ve Finlandiya'dan yine skandal bir karar çıktı. NATO üyesi olmak isteyen İsveç ve Finlandiya Türkiye'nin iade talebinde bulunduğu FETÖ ve PKK üyesi 33 teröristin hiçbirini iade etmedi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
İsveç ve Finlandiya Türkiye'nin teröristleri iade talebini kabul etmedi
finlandiya,isveç,türkiye

Terör örgütü PKK/YPG'ye maddi ve askeri destek sağlayan ve ülkelerinde eylemlerine izin veren İsveç ve Finlandiya, Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırıları sonrasında NATO'ya üye olmak başvuru yapmaya hazırlanıyor. İki ülke terör örgütü PKK/YPG'nin yanı sıra FETÖ mensuplarına da ev sahipliği yapıyor. Durum böyle olunca Türkiye, NATO üyesi olmak isteyen İsveç ve Finlandiya'ya terörle arasına mesafe koymasını isterken aksi durumda ise üyelik başvurusunu veto edeceğinin sinyalini verdi. İsveç'ten bir grup heyetin Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirileceği ifade edilirken Finlandiya ise Ankara ile görüşmelerini hızlandırdı. Tüm dünyanın yakından takip ettiği gelişmeler sonasında Türkiye'nin diplomasiyi yumuşatma çabası yine sonuçsuz kaldı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORLAR

NATO üyesi olmak isteyen İsveç ve Finlandiya, ülkelerinde barınan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile PKK üyesi teröristleri Türkiye'ye iade etmiyor. Türkiye, Finlandiya'dan 6'sı FETÖ, 6'sı PKK olmak üzere terör örgütü bağlantılı toplam 12 kişiyi, İsveç'ten de 10'u FETÖ, 11'i PKK olmak üzere toplam 21 kişinin iadesiyle ilgili süreci başlattı.

TÜRKİYE'NİN HAKLI TALEBİNİ REDDETTİLER

Mahkeme kararları ve deliller doğrultusunda yapılan 33 iade talebinden hiçbirine olumlu cevap vermedi. İade taleplerinden 19'una ret cevabı verilirken 5'i de süreç içerisinde 2 ülke tarafından cevapsız bırakıldı. Halen Finlandiya ile 2, İsveç ile 7 olmak üzere 9 iade talebiyle ilgili süreç devam ediyor. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...