Tgrt Haber
16 Temmuz 2022 13:52 - Güncelleme : 16 Temmuz 2022 13:57

İsveç yargısı FETÖ’cü teröristin iadesini durdurdu

Madrid’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi öncesinde İsveç ve Finlandiya mutabakat metnine imza atarak PKK ve FETÖ’cü teröristlerin Türkiye’ye iadesi konusunda taahhüt verdi. Ancak İsveç’te FETÖ elebaşlarından birinin Türkiye'ye iade edilmesi Yargıtay tarafından durduruldu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
İsveç yargısı FETÖ’cü teröristin iadesini durdurdu
isveç,fetö

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından NATO’ya üye olmak için harekete geçen İsveç ve Finlandiya’ya Türkiye terör örgütlerine destek verdiği için ‘veto’ resti çekti. Ankara’nın kararlı duruşu sonrasında geri adım atan iki ülke Madrid’de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi öncesinde yapılan üçlü zirvede mutabakat metnine imza attı. Teröristleri iade etme ve terörle mücadele konusunda Türkiye ile işbirliği yapacaklarına dair anlaşma yapan İsveç’te skandal bir karara imza atılmak üzere.

YARGITAY FETÖ’CÜ İADE KARARINI DURDURDU

Daha önce ülkelerindeki terör örgütlerinin faaliyetlerine izin veren İsveç yönetimi FETÖ’cü teröristin iadesini durdurdu. Dagens Juridik gazetesinde yer alan habere göre 2018'de İsveç'te oturum izni verilen ve FETÖ elebaşlarından olduğu gerekçesiyle Türkiye tarafından iadesi istenilen 48 yaşındaki kişinin iadesinin Yargıtay tarafından durdurulduğu belirtildi.

2018’TEN BERİ İSVEÇ’TE YAŞIYOR

Türkiye'nin iadesini istediği kişinin FETÖ'nün sözde Afganistan imamı olduğu ve bylock kullandığının tespit edildiği ifade edilen haberde, 2018'de İsveç'ten sığınma talep ettiği ve o tarihten beri İsveç'te oturma ve çalışma izni olduğu kaydedildi. Haberde, söz konusu kişinin bylock kullanması ve FETÖ'ye sempati duymasının İsveç'te suç teşkil etmediği, bu yüzden Türkiye'ye iadesinin durdurulduğu aktarıldı.

3 KİŞİ İADE EDİLMİŞTİ

Öte yandan, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde resmi haber ajansı TT'ye yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine yılbaşından önce izin vereceğini umduğunu ama bundan emin olmadığını söyledi. Türkiye'nin 2019'dan bu yana 16 kişiyi İsveç'ten talep ettiğini aktaran Linde, "Bunlardan 9'u İsveç'te olmadığı için talep geri çekildi. Yargıtay bunlardan 4'ünün iade edilmemesi gerektiğine karar verdi, 3 kişi de iade edildi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...