Tgrt Haber
08 Ekim 2021 17:28

İsveç'ten Lars Vilks kararı: Sözde Hazreti Muhammed karikatürü sergilenmeyecek

İslam karşıtlığı ile bilinen ve geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden İsveçli Lars Vilks'in çizdiği sözde Hazreti Muhammed karikatürlerinin sergilenmesi için verilen teklif, İsveç'in başkenti Stockholm ve Malmö kentinde bulunan Modern Sanat Müzesi tarafından reddedildi.

İsveç'ten Lars Vilks kararı: Sözde Hazreti Muhammed karikatürü sergilenmeyecek
karikatür,,lars vilks,,isveç,,islam karşıtı,

İsveç'in başkenti Stockholm ve Malmö'de bulunan Modern Sanat Müzesi, İsveçli Lars Vilks'in çizdiği sözde Hazreti Muhammed karikatürlerinin sergilenmesi için verilen teklifi geri çevirdiğini duyurdu.

İsveç'in Smaland bölgesinde bulunan Markaryd yerleşim birimine yakın otoyolda 3 Ekim'de geçirdiği trafik kazasında yanarak can veren 75 yaşındaki Lars Vilks'in İslam dünyasında nefret uyandıran sözde Hz. Muhammed karikatürünün Modern Sanat Müzesi'nde sergilenmesi istendi.

Vilks öldükten sonra özellikle Türkiye ve Mısır'da çıkan haberlerin altına yapılan yorumlardan rahatsız olduklarını dile getiren İsveçli sanat eleştirmenleri Thomas Millroth ve Dennis Dahlqvist, Vilks'in karikatürünün Modern Sanat Müzesinin en önemli yerinde sergilenerek ziyaretçilere açılmasını istedi.

"NEFRET DOLU VE KÜFÜR İÇERİYOR"

Bu isteğe karşı çıkan Modern Sanat Müzesi Müdürü Gitte Orskou, devlet televizyonu SVT'ye yaptığı açıklamada söz konusu karikatürün nefret dolu ve küfür içerdiğine işaret ederek bunların müzede sergilenmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Orskou, yabancı düşmanlığı ve İslamofobinin arttığı bir zamanda karikatürün provokasyondan başka bir etkisinin olmayacağını sözlerine ekledi.

TRAFİK KAZASINDA YANARAK HAYATINI KAYBETTİ

İslam karşıtlığıyla bilinen ve çizdiği sözde Hazreti Muhammed karikatürleri nedeniyle İslam dünyasında büyük tepkiye neden olan İsveçli karikatürist Lars Vilks ile iki koruma polisi, trafik kazasında yanarak can vermişti.

İsveç'in yerel gazetesi Nerikes Allehanda 2007 yılında Vilks'in Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerini yayımlamış, karikatürler İslam dünyasında büyük tepkiye neden olmuştu.

Vilks, 2007 yılından bu yana gizli bir adreste yaşıyor ve polis korumalarıyla geziyordu. Karikatürist birçok programda protesto edilmiş ve yumurtalı saldırıya uğramıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...