Tgrt Haber
17 Haziran 2022 20:16 - Güncelleme : 18 Haziran 2022 00:16

PKK paçavralarının binalara yansıtıldığı İsveç'ten skandal savunma: Açıkça kınadık

Terör örgü PKK'ya verdiği destek nedeniyle NATO'ya üyeliğine Türkiye'den veto yiyen İsveç'ten PKK'nın paçavralarının binalara yansıtılmasıyla ilgili skandal bir savunma geldi. Konuya ilişkin İsveç Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 'gerekli önlemlerin alındığı' ve 'açık bir şekilde PKK'yı kınadıkları' duyuruldu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
PKK paçavralarının binalara yansıtıldığı İsveç'ten skandal savunma: Açıkça kınadık
İsveç,NATO,Türkiye,Terör örgütü,PKK,Terörist

Terör örgütü PKK'ya verdiği destek nedeniyle NATO üyeliğine Türkiye'de veto yiyen İsveç'te yine bir skandal meydana gelmişti. Ülkenin başkenti Stockholm'de belediye binasına ve kentin sembol yapılarından Avicii Arena'ya projeksiyonlarla örgüt paçavrası ve terörist başı Öcalan fotoğrafları yansıtılmıştı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte İsveç'e karşı tepkiler çığ gibi büyümüştü. Konuya ilişkin bugün İsveç Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Terör örgütü YPG/PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın resmi ve örgüte ait görsellerin, İsveç'te projeksiyonla binalara yansıtıldığına dair sosyal medyada dolaşan paylaşımlarla paylaşımlarla ilgili önlemler alındığını duyuruldu.

"GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK" SAVUNMASI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Manipüle edildiğine inandığımız mesajlar ve görüntüler sosyal medyada İsveç'in PKK'yı desteklediğini iddia edilerek dolaşıyor. İlgili tedbirler alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

"PKK'YI AÇIKÇA KINADIK"

Açıklamada olayın kötü bir kampanya olduğuna işaret edilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu, açık bir şekilde İsveç'in NATO'ya katılımını engellemek amacıyla kasıtlı ve kötü niyetli bir etki kampanyasıdır. İsveç bir terör örgütü olan PKK'yı açıkça kınamıştır ve İsveç terörün her türlüsünü kınamaktadır. Dışişleri Bakanı Ann Linde, hiçbir zaman PKK'ya destek ifadesinde bulunmadı ve manipüle edilmiş videoyu ve PKK'yı şiddetle reddediyor."

"İSVEÇ POLİSİ GÖRÜNTÜLERİ DOĞRULADI"

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt, yaptığı açıklamada, sabah diplomatik polisle yaptığı görüşmede olayı doğruladığını söyledi.

Yunt, "Polis, Stockholm'de Globen Avicii Arena Spor Salonu'ndaki görüntüyü doğruladı. Stockholm'deki tarihi belediye binasına yansıtılan görüntünün de büyük ihtimalle doğru olduğunu belirtti." dedi.

"PKK İSVEÇ HÜKÜMETİNİ REHİN ALMIŞ"

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hırvatistan ziyareti kapsamında bulunduğu Zagreb'de mevkidaşı Gordan Grlic-Radman ile yapılan görüşme sonrası ortak basın toplantısında İsveç'teki skandal olaya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Çavuşoğlu, "Terörle mücadelede İsveç kanunlarının ve yetkililerinin ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan bu terör örgütü PKK, adı başında terör örgütüdür. Sadece Türkiye'ye, bize değil, İsveç’in de ulusal çıkarlarına zarar vermeye çalışıyor. Özellikle İsveç’in NATO üyesi olmaması için elinden geleni yapıyor. Zaten PKK destekçisi bir milletvekili var. O da sürekli İsveç hükümetini rehin almış, sürekli tehdit ediyor. İsveç içinde de görüyoruz, İsveç’in NATO üyesi olmasını istemeyen yetkililer de var. Özellikle bu PKK/YPG terör örgütü her türlü çabayı sarf ediyor. Adeta rehin almış durumda" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...