Tgrt Haber
02 Haziran 2021 18:20

İsviçre riskli ülkeler listesinden Türkiye’yi çıkardı

İsviçre’de hükümet yeni tip koronavirüs salgını önlemleri çerçevesinde seyahat kısıtlaması getirdiği ülkeler arasından Türkiye’yi çıkardı

İsviçre riskli ülkeler listesinden Türkiye’yi çıkardı
İsviçre,türkiye,karantina

İsviçre’de 19 Nisan'dan itibaren Türkiye riskli listeye aldı ve listedeki ülkelerden İsviçre'ye seyahat edenlerin 10 gün boyunca karantinada olacağı açıkladı. Bu karar sonrası İsviçre’den yeni bir karar geldi. İsviçre Türkiye’ye yönelik “yüksel riskli” ülkeler listesinden çıkarma kararı aldı.

LİSTE GÜNCELLENDİ

BAG, listede bugün yaptığı güncellemede, yarından geçerli olmak üzere, Türkiye'yi riskli ülkeler listesinden çıkarıldı. Böylelikle, Türkiye'den İsviçre'ye seyahat edenler karantina şartından muaf tutulacak. Türkiye’nin yanı sıra İran, Hırvatistan, Lüksemburg, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile Almanya, Fransa ve İtalya'nın bazı bölgeleri riskli ülkeler listesinden çıkarıldı.

ÇOK SAYIDA AVRUPA ÜLKESİ HALA LİSTEDE

İngiltere, Hindistan Belçika, Hollanda, İsveç, Arjantin, Slovenya, Letonya, Litvanya, Şili, Nepal, Tanzanya ve Uruguay gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 30 ülke ise listede kalmaya devam etti.

NEGATİF ÇIKANLAR KARANTİNAYA ALINMAYACAK

Karantina şartlarına uymayanlara ağır para cezası veren İsviçre’de Türkiye'ye gidiş ve gelişlerde Kovid-19 aşısı yaptırmayanlar için test yaptırma zorunluluğu bulunuyor. BAG'ın bugünkü kararıyla, Türkiye'den gelen yolcularda Kovid-19 testleri negatif çıkanlar artık karantinaya alınmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...