Tgrt Haber
16 Ocak 2020 00:09

İsyancı askerlerin ele geçirdiği petrol sahaları kurtarıldı

Sudan’da bazı istihbarat mensuplarının dünkü kalkışması sırasında işgal ettiği iki petrol sahası, güvenlik güçlerinin operasyonuyla geri alındı.

İsyancı askerlerin ele geçirdiği petrol sahaları kurtarıldı
Sudan,,petrol sahaları

Enerji ve Maden Bakanı Adil Ali İbrahim, yaptığı basın açıklamasında, istihbarat teşkilatı operasyonlar biriminin bazı üyelerince, dün öğle saatlerinde başlayan ayaklanma sırasında ele geçirilen Kurdufan eyaletindeki Hudeyde ve Ebu Sufyan petrol sahasında güvenlik güçlerinin isyancı askerlerle sabah saatlerine kadar yürüttüğü ikna çabalarının sonuç verdiğini ve kontrolün sağlandığını belirtti.

Can kaybı yaşanmadan kontrol altına alındı

İbrahim, "Silahlı kuvvetler akıllıca hareket ederek herhangi bir can kaybı yaşanmadan isyancılarla anlaşma yoluna gitti ve onları bölgeden uzaklaştırdı." ifadesini kullandı.

Silahlı grubun alana girerek işçilere zorla üretimi sonlandırdığını söyleyen İbrahim, ordunun müdahalesinin ardından günlük 24 bin varil üretim yapılan sahanın can kaybı yaşanmadan kontrol altına alındığını kaydetti.

İstihbarat mensupları ayaklandı

Sudan’ın başkenti Hartum’da dün görevlerine son verilmesi ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle ayaklanan bazı istihbarat mensupları, ordunun müdahalesi sonucu etkisiz hale getirilmiş, olaylarda 2’si asker 5 kişi hayatını kaybetmiş, biri sivil 5 kişi yaralanmıştı.

70 bin varil petrol üretimi gerçekleştiriyor

Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, sabah saatlerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, protesto ve ayaklanmaların olduğu tüm istihbarat merkezlerinin kontrol altına alındığını duyurmuştu.

Resmi istatistiklere göre Sudan günlük 70 bin varil petrol üretimi gerçekleştiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...