Tgrt Haber
25 Nisan 2014 16:14

İtalya alarmda, koskoca bir şehir boşaltıldı

İtalya'nın Veneto bölgesinde inşa edilen UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan Vicenza kenti, bomba tehdidi nedeniyle boşaltıldı.

İtalya alarmda, koskoca bir şehir boşaltıldı
italya,veneto bölge,alarm,koskoca bir şehir,

Kentin kuzeyinde eski havalimanı yakınında gerçekleştirilen altyapı çalışmaları sırasında bulunan ve İkinci Dünya Savaşı'ndan kaldığı açıklanan bombanın etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyon çerçevesinde, bomba merkez alınarak  2.5 kilometre yarıçapındaki alanda tahliye işlemi sabahın erken saatlerinde tamamlandı. Yaklaşık 100 bin nüfusu olan kentteki tahliye işleminden 27 bin kişi etkilendi. 'Old Lady' ismiyle anılan İngiliz yapımı MK2 tipi bombanın 2.1 metre boyunda ve bin 780 kilogram ağırlığında olduğu ve yüksek imha etkisine sahip olduğu açıklandı. Çevresine kum torbalarıyla 18 metre yüksekliğinde piramit şeklinde bir set oluşturulan bombanın etkisiz hale getirilmesi için askeri bir operasyon düzenlendi. Zabıta, itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin de destek verdiği operasyon, yerel saatle 10.06'da (TSİ 11.06) başladı.
UYUYAKALDI, OPERASYONU DURDURDU
Toplam bin 500 kişinin görev yaptığı operasyonu Vicenza Fuarı'nda oluşturulan kriz merkezinden yöneten  Vicenza Belediye Başkanı  Achille Variati, yerel saatle 11.40'ta (TSİ 12.40) geçici süreyle operasyonun durdurulduğunu açıkladı. Başkan Variati, operasyonun durdurulma nedenini, “Bir vatandaş polisi arayıp, yeni uyandığını ve operasyondan bilgisi olmadığını söyledi. Vatandaşın bölgeden çıkarılması için ekip gönderdik. Bu süre zarfında opresyonu durdurduk” diye açıkladıYaklaşık yarım saatlik bir beklemenin ardından, bombanın etkisiz hale getirilmesi için çalışmalara yaniden başlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...