Tgrt Haber
18 Ağustos 2021 17:31

İtalya belediye başkanlarından ortak açıklama: Afgan mülteciler gelebilir

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından İtalya belediye başkanlarından ortak bir açıklama geldi. Başkanlar, Afgan mültecilere kapılarının açık olduğunu söyledi.

İtalya belediye başkanlarından ortak açıklama: Afgan mülteciler gelebilir
afganistan,,taliban,,kabil,,italya,

ABD ordusunun Afganistan'dan çekilmeye başlamasıyla Taliban, önce merkez vilayetleri ardından ise başkent Kabil'i ele geçirdi ve yönetime el koydu. Taliban nedeniyle ülkeden ayrılmak isteyen binlerce kişi, hem havayolu hem de karayoluyla ülkeden kaçmaya çalıştı. İtalya belediye başkanlarından da konuya ilişkin ortak bir açıklama geldi.

İtalya'daki belediye başkanları Afganları kaderlerine terk etmenin doğru olmayacağını belirterek ortak bir mektup yayınladılar. BBC Türkçe'nin haberine göre, Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi, "Roma, Afganistan'da korku ve umutsuzluğun pençesindeki binlerce kişiyi kaderlerine terk etmek istemiyor" dedi. Raggi, Afgan kadınlara eğitim bursları verilmesi, misafir öğretim üyesi pozisyonu sağlanması gibi girişimlerde bulunulması çağrısı da yaptı.

İtalya belediye başkanlarından ortak açıklama: Afgan mülteciler gelebilir

''SIĞINMACILARI KABUL ETMEYE HAZIRIZ''

Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori de şu ifadeleri kullandı:

"Afganistan'da yaşanan trajedi karşısında çok sayıda İtalyan kentinin belediye başkanları olarak sığınmacıları kabul etmeye hazırız.''

İtalyan Belediyeler Birliği'nin göç sorumlusu ve Prato kenti Belediye Başkanı Matteo Biffoni ise İçişleri ve Savunma Bakanları ile bu konuda iletişime geçtiklerini açıkladı. Biffoni, "İtalyan belediye başkanları Afgan aileleri ağırlamak için üzerlerine düşeni yapmaya hazırlar."

''ULUSLARARASI İNSANİ KORİDORLAR KURULMALI''

Çok sayıda kişi de internette, "Afgan kadınlar ile çocuklarının ve yetimhanelerdeki çocukların kurtarılması için uluslararası insani koridorlar kurulması" çağrısıyla bir imza kampanyası başlattı.

Kampanyaya üç gün içinde yaklaşık 300 bin kişi imzalarıyla destek verdi. İtalya'nın en büyük siyasi partilerinden, merkez soldaki Demokratik Parti'nin lideri Enrico Letta da Afganistan'da kalmak isteyenlere yardım ve kaçmak isteyenlere destek için İtalya'da "ulusal seferberlik" çağrısı yaptı.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...