Tgrt Haber
12 Ağustos 2021 11:30

İtalya cayır cayır yanıyor! Avrupa'da sıcaklık rekoru

İtalya'nın Sicilya adasında süren orman yangınlarıyla beraber Lucifer adlı hava dalgası da adada olumsuz etkilere neden oldu. Avrupa'da şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık yaşandı.

İtalya cayır cayır yanıyor! Avrupa'da sıcaklık rekoru
italya,yangın,sıcaklık

Dünya Meteoroloji Örgütü'nün açıklamasına göre, Avrupa'da şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklıklar yaşandı. İtalya'nın Sicilya adasında termometrelerin 48,8 dereceye yükselmesiyle beraber Lucifer adlı hava dalgası da etkisini gösteriyor. Avrupa'da ölçülen en yüksek sıcaklık 1977'de Yunanistan'ın başkenti Atina’da 48 dereceyle kaydedildi. Şimdilerde ise termometler Sicilya'da 48,8'i gösteriyor.

SICAKLIKLARIN DAHA DA ARTMASI BEKLENİYOR

İtalya'daki son sıcak hava dalgasına, Lucifer lakaplı Afrika'dan yükselen bir antisiklon neden oluyor. Antiksiklonlar, havanın battığı ve 1013 milibardan yüksek basınç alanlarına deniliyor. Lucifer'in anakara İtalya üzerinden kuzeye yönelmesi ve başkent Roma da dahil olmak üzere şehirlerde sıcaklıkların daha da artırması bekleniyor.

İtalya cayır cayır yanıyor! Avrupa'da sıcaklık rekoru

İtalya'daki birkaç bölgede aşırı sıcaklıklar nedeniyle Sağlık Bakanlığı, ''kırmızı kodlu'' uyarılar yayınladı. En yüksek sağlık riskiyle karşı karşıya olan şehirlerin sayısının bu Cuma gününe kadar sekizden 15'e çıkması bekleniyor.

SICAK HAVA DALGASI ORMAN YANGINLARINI TETİKLİYOR

Sıcak hava dalgası Sicilya, Calabria ve Puglia ile birlikte güney İtalya'da orman yangınlarının yayılmasına yol açtı. İtalyan itfaiyeciler, dün 12 saatlik bir süre boyunca Sicilya ve Calabria'da 300'den fazla operasyona katıldıklarını ve binlerce dönüm araziyi yakan alevleri kontrol etmek için gece boyunca mücadele ettiklerini söyledi.

İtalya cayır cayır yanıyor! Avrupa'da sıcaklık rekoru

YUNANİSTAN İÇİN KABUS GİBİ BİR YAZ

Ayrı olarak, güçlü rüzgarlar ve kuru bitki örtüsünün körüklediği Yunanistan genelinde de  orman yangınları devam ediyor. Yabancı ekipler, Başbakan Kyriakos Miçotakis'in "kabus gibi bir yaz" olarak nitelendirdiği olayda alevlerin üstesinden gelmeye yardımcı oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...