Tgrt Haber
19 Ocak 2022 10:03

Caravaggio freskli dünyanın en pahalı evine alıcı çıkmadı!

Roma'da İtalyan ressam Caravaggio freskine sahip, dünyanın en pahalı tarihi villasına alıcı çıkmadı.

Caravaggio freskli dünyanın en pahalı evine alıcı çıkmadı!
Prens Nicolo Boncompagni Ludovisi,İtalya&tt2;nın en pahalı evi,İtalyan ressam Caravaggio

İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan ve dünyaca ünlü İtalyan ressam Caravaggio'nun freskine sahip tek villa olan Casino dell’Aurora için yapılan açık artırmada bir sonuç alınamadı. 16. yüzyılda inşa edilen ve aralarında ünlü Barok dönem ressamı Caravaggio'nun 'Jüpiter, Neptün ve Plüton' freskinin de bulunduğu pek çok sanat eserini barındıran tarihi villa için açık artırma yapıldı. Müzayede başlangıç fiyatı olarak 471 milyon euro, en düşük açılış fiyatı olarak ise 353.2 milyon euro bedel belirlenen villaya, herhangi bir teklif gelmedi.

Caravaggio freskli dünyanın en pahalı evine alıcı çıkmadı!

FİYATI YÜZDE 20 DÜŞÜRÜLDÜ 

Dünyanın en pahalı evlerinden biri olacağı belirtilirken, villanın bu kadar değerli olması, Caravaggio'nun freskini barındırmasından kaynaklanıyor. Villayla Microsoft'un kurucusu iş insanı Bill Gates, Brunei Sultanı ve bazı Arap ülkelerinden ilgilenenler olduğu belirtildi. Buna karşın villanın müzayedede  alıcı çıkmadı. Bu yüzden bir sonraki müzayede 7 Nisan'da yapılacağı açıklandı. Başlangıç ve en düşük teklif fiyatının yüzde 20 daha düşürülerek başlanacağı kaydedildi.

Öte yandan İtalyanlar, Kültür Bakanı Dario Franceschini'ye çağrıda bulunarak bu tarihi villayı devletin almasını istedi. Roma Mahkemesi, 2018'de eski sahibi Prens Nicolo Boncompagni Ludovisi'nin ölümünün ardından varisler arasında yaşanan anlaşmazlık sebebiyle villanın açık artırmaya çıkarılmasına karar vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...