Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ekim 2020 18:18

İtalya'da olumsuz hava koşulları: 6 kişi hayatını kaybetti

İtalya’nın kuzeybatı bölgelerinde etkili olan olumsuz hava koşullarında dünden bu yana 6 kişi hayatını kaybetti.

İtalya'da olumsuz hava koşulları:  6 kişi hayatını kaybetti
italya,yağış

İtalyan Rainews24'ün haberine göre, sağanak yağışlı ve rüzgarlı hava, ülkenin kuzeybatısındaki Piyemonte, Valle d'Aosta ve Ligurya bölgelerinde günlük hayatı olumsuz etkiledi.

Ligurya bölgesinde 3 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, Piyemonte bölgesinde de Roya nehrine kapılan 1 kişinin cesedi sınırın Fransa tarafında bulundu. Valle d'Aosta bölgesinde ve Piyemonte’de dün 2 kişinin öldüğü bildirilmişti. Böylece ülkede son 2 gün içerisinde olumsuz hava koşullarında hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Bölgede haber alınamayan kişilere yönelik arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği de basına yansıdı.

Ayrıca Piyemonte, Ligurya ve Valle d'Aosta'da çok sayıda dağ patika geçidi ve köprünün şiddetli yağış sonucu meydana gelen sel ve heyelanlarda yıkıldığı, bu nedenle birçok yerleşim yeriyle ulaşımın kesildiği bildirildi.

Piyemonte’den geçen ülkenin en büyük ırmağı Po için de su seviyesinin yükseldiği ve bazı bölgelerde taşkın olabileceği uyarısı yapıldı. 

Bölge yetkilileri, uzun yıllardır Piyemonte'ye bu denli yağışın düşmediğini belirtti.

Bu arada, Piyemonte ve Ligurya bölge yönetimleri, hükümetten bölgelerinde acil durum ilan etmesini talep etti. 

Diğer yandan, kanallarıyla ünlü Venedik'i sular altında kalmaktan koruyacak olan ve İtalyanca adı "Modello di Supporto Elettromeccanico" kısa adı "MOSE" olan elektromekanik bariyer sisteminin dün ilk kez devreye sokulmasıyla, kentte suların yükselmesinin önemli oranda önüne geçildi. Kent merkezinde suların sadece 75 santimetre kadar yükseldiği aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...