Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Temmuz 2021 15:28

İtalya'da sel ve toprak kayması felaketi! Kurtarma operasyonları yapıldı

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa'yı vuran sel felaketi son olarak İtalya'da meydana geldi. Şiddetli yağışlar selin yanı sıra toprak kaymasına da neden oldu.

İtalya'da sel ve toprak kayması felaketi! Kurtarma operasyonları yapıldı
italya,sel

Geçtiğimiz haftalarda Almanya ve Belçika'yı etkisi altına alan sel bu defa İtalya'da kendisini gösterdi. Şiddetli yağışların beraberinde getirdiği sel ve toprak kaymaları sonucu Como Gölü çevresindeki Laglio, Cernobbio ve Brienno kasabalarında onlarca ev ve araçta hasar meydana geldi.

İtalya'da sel ve toprak kayması felaketi! Kurtarma operasyonları yapıldı

Kasabaların cadde ve sokakları sular altında kalırken, itfaiyeciler 60'tan fazla kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Gölün batı kıyısında bulunan ve selden en çok etkilenen Brienno'da toprak aymasının gaz sızıntısına yol açmasının ardından 50 kişi evlerinde mahsur kaldı.

Cernobbio'da ise itfaiyeciler, sel tehlikesi bulunan bir apartmanı tahliye etti.

İtalya'da sel ve toprak kayması felaketi! Kurtarma operasyonları yapıldıŞu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bildirilmezken, İtalyan çevre kuruluşları yaşanan sel felaketlerini iklim değişikliğinin sonuçları olarak nitelendirdi.
Geçtiğimiz haftalarda, Avrupa’da etkisini gösteren şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi büyük yıkıma yol açmıştı. Almanya'nın Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde 174, Belçika'da ise en az 37 kişi hayatını kaybetmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...