Tgrt Haber
29 May 2015 00:35

İtalya’da Türk seçmenler sandık başına gidiyor

İtalya'da yaşayan ve yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşları, yarından itibaren 31 Mayıs akşamına kadar oy kullanacak.

İtalya’da Türk seçmenler sandık başına gidiyor
italya, türk seçmen,

Genel seçim için İtalya’da yaşayan ve kayıtlı olan 13 bin civarındaki Türk seçmen, sabah saatlerinden itibaren biri Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği konsolosluk bölümünde, diğer 4’ü ise Milano Başkonsolosluğunda kurulacak toplam 5 sandıkta oy kullanabilecek.Vatandaşlar, oylarını kullanmak için 31 Mayıs Pazar akşamına kadar yerel saatle 10.00 ile 19.00 (TSİ 11.00-20.00) saatleri arasında sandığa gidebilecek.Vatandaşların rahat bir şekilde oy kullanmalarını sağlamak için her iki noktada son hazırlıklar ve düzenlemeler yapıldı.Diplomatik kaynaklardan, bu seçimlere, geçen yıl yaz aylarına denk gelen ve randevulu oy kullanma sisteminin tercih edildiği Cumhurbaşkanlığı seçimine nazaran daha fazla katılım beklenildiği, bu konuda vatandaşların bilgilendirilmesine yönelik gerekli çalışmaların da yapıldığı öğrenildi. Seçim dolayısıyla hem Roma Büyükelçiliği konsolosluk bölümü hem de Milano Başkonsolosluğu yeniden düzenlenirken, konsolosluk hizmetlerinin ise seçimin sona ereceği 31 Mayıs akşam saatlerine kadar aciliyeti olan durumlar dışında verilmeyeceği de bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...