Tgrt Haber
14 Kasım 2014 17:02

İtalya'da vatandaşlar hükümeti protesto için meydanlara indi

İşçiler, öğrenciler ve göçmenler hükümetin politikalarını protesto için ülke genelinde meydanlara indi.

İtalya'da vatandaşlar hükümeti protesto için meydanlara indi
italya, vatandaşlar, meydan, protesto,

İtalya’da işçiler, öğrenciler ve göçmenler hükümetin politikalarını protesto etmek için gösteriler düzenlerken, sendikaların çağrısıyla ulaşım sektöründe grev yapıldı.

Ülkede, “sosyal grev” çağrısıyla işçiler, öğrenciler ve göçmenler, Matteo Renzi liderliğindeki geniş çaplı koalisyon hükümetinin çıkarmak istediği iş kanunda reform öngören yasa tasarısını, okullarda kesinti öngören tasarruf politikalarını ve göçmen politikalarını protesto için meydanlara indi.

Protestonun yanı sıra toplu taşıma sektöründe çalışanlar bazı kentlerde belirli saatlerde grev yaptı. Grev nedeniyle birçok kişinin duraklarda kaldığı ve şehir içinden geçen kortejler sebebiyle de günlük hayat olumsuz etkilendi.

Başkent Roma’da kent içi otobüs seferlerinde aksaklıklar yaşanırken, şehrin farklı noktalarında 4 ayrı kortej düzenlendi. Ekonomi Bakanlığı ve yakınında bulunan Alman Büyükelçiliği'nin önünden geçerek yapılan yürüyüşte zaman zaman tansiyon yükseldi. Protestoculardan bazıları bu iki binanın kapısına yumurta ve gaz bombası attı.

Kolezyum’un önünden geçen bir kortejden ayrılan bir grup işçi de tarihi yapının dış cephesinde devam eden restorasyonun iskelesine çıkarak, "İş kanununa hayır, kamu hizmetlerinin özelleştirilmesine hayır” yazılı pankart açtı.

Ulaşım sektöründeki grev Roma’nın en büyük havaalanı Fiumicino’da da 22 uçuşun iptaline yol açtı. Türk Hava Yolları’nın seferlerinin bu grevden etkilenmediği öğrenildi.

Malino'da arbede -

Ülkenin bir diğer büyük kenti Milano’da da Fontana meydanı yakınında öğrencilerle güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Güvenlik güçlerinin olaylarda göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi.

Padova kentindeki gösteride, öğrenciler ve polis arasında çıkan arbede de dört güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi. Napoli’de yürüyüşün çevre yoluna kadar gittiği ve burada trafiğin bir süre kilitlendiği ifade edildi. Cenova kentinde de düzenlenen beş ayrı kortej nedeniyle kent trafiğinin tamamen kilitlendiği bildirildi.

Bu arada, ülkede protestolar sürerken bugün açıklanan ekonomik rakamlar ekonomide daralmanın devam ettiğini ortaya koydu. İtalya ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 0,1 küçüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...