Tgrt Haber
15 Mart 2017 20:39

İtalyan liderden skandal çağrı: Türkiye'ye yardımı kesin

İtalya'da aşırı sağcı Kuzey Ligi partisi lideri Matteo Salvini, Türkiye ile AB arasında tam üyelik müzakerelerinin hiç başlatılmaması gerektiğini söyleyerek 'Türkiye'ye yardımı kesin' çağrısı yaptı.

İtalyan liderden skandal çağrı: Türkiye'ye yardımı kesin
türkiye, hollanda, italya,

Salvini, Türkiye ile bazı AB ülkeleri arasında yaşanan gerilimle ilgili sert açıklamalarını, " Türkiye ile tam üyelik müzakerelerinin hiç başlatılmamalı" diyerek sürdürdü.

VİDEO YAYINLADI

Yayınladığı video mesajına " Türkiye Avrupa değildir ve asla da olamayacaktır" sözleriyle başlayan Matteo Salvini, Avrupalılar'a "Sizin cebinizden gelen paralarla bu ülkeye milyarlarca euro veriliyor" diye seslendi ve "Bu nedenle kendimize hakaret edilmesine izin vermemeliyiz" dedi.

"DERHAL ORTADAN KALDIRALIM"

Daha önce yaptığı "Türk bakanlar İtalya'ya da hoş gelmezler" açıklamasını yineleyen Türkiye'nin AB üyeliği ile göç karşıtı ayrılıkçı partinin lideri Salvini, "AB'nin kapısının Türkiye'ye açılması ihtimalini derhal ortadan kaldıralım. Eğer Avrupa bunu yapmazsa, en kısa zamanda bu deliler kafesinden çıkmak bizim açımızdan en iyisi" dedi.

"TÜRKİYE'YE VERİLEN YARDIMI DURDURUN"

Strasbourg'taki Avrupa Parlamentosu'nda süren genel kurul toplantısında da bu sabah konuşan Matteo Salvini, "Türk lider, anlaşılmayan tehditler savuruyor. Şu anda ona 10.5 milyar euro veriyoruz. Birazcık haysiyetiniz ve onurunuz varsa, Türk rejimine verilen bu milyarlarca euro yardımı durdurursunuz" dedi.
"Bize, Avrupa'da demokrasi dersi vermeye gelen kişilere finans sağlamak mümkün değildir" diye sözlerini sürdüren Salvini, "İtalyan ve Avrupa halklarının cebinden çıkan bu paraları Türk rejimine nehir gibi akıtmayı bırakın. Bazı ülkeleri Nazi ve faşist olarak niteliyorlar. Bu bana normal gelmiyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...