Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2014 14:41

'İttihadiye olayları' davası 22 Mayıs'a ertelendi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda 'İttihadiye olayları' olarak bilinen davanın duruşması, perşembe gününe ertelendi.

'İttihadiye olayları' davası 22 Mayıs'a ertelendi
mısır, mursi, dava, erteleme

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen davanın duruşması, perşembe gününe ertelendi. Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ile 14 sanığın "Cumhurbaşkanlığı sarayı önündeki göstericileri öldürmek" suçlamasıyla yargılandıkları davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme heyeti, şahitlerin dinlendiği duruşmanın 22 Mayıs'a ertelenmesine karar verdi.
Davanın tanıkların dinlendiği son 11 duruşması, "soruşturmanın gizliliği ve ulusal güvenliği korumayı" gerekçesiyle gizli yapılıyor.  Mursi ile 14 sanık, kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen 2012'de "Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan davada, ilk olarak 4 Kasım 2013’te hakim karşısına çıkmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...