Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ocak 2015 13:03

İzdihamda 'sahte para' iddiası

Çin'in Şanghay kentindeki yılbaşı kutlamaları sırasında 36 kişinin ölümüne neden olan izdihama havaya saçılan sahne paraların neden olduğu iddia edildi.

İzdihamda 'sahte para' iddiası
çin, sahte para, kutlama, yılbaşı,

Çin'in Şanghay kentindeki yılbaşı kutlamaları sırasında meydana gelen izdihamda ölü sayısı 36'ya çıktı. Şinhua ajansının haberinde, 40'dan fazla yaralı bulunduğu ve bunlardan 13'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Yerel yetkililer, izdihamın dün gece yılbaşı etkinliği sırasında Vaytan (The Bund) olarak adlandırılan dış sahil kordonu bölgesinde yaşandığını, hayatını kaybedenlerden 25'inin 16-36 yaşları arasındaki kadınlardan oluştuğunu açıkladı. Ölenlerin çoğunun öğrenci olduğu kaydedildi. 23 milyonluk nüfusuyla Çin'in en büyük şehirlerinden olan Şanghay'daki izdihamın meydana geldiği bölge genel olarak tarihi mimarisi ve gökdelenleriyle biliniyor.
Sahte para iddiası
Görgü tanıkları, dün geceki olayda, bir platformun üzerinden insanların düşmeye başladığını, ardından çıkan panik ve kaos ortamının dakikalarca sürdüğünü aktardı. İzdihamdan sağ kurtulanlar, gece yarısı bir binanın tepesindeki gece kulübünden sahte dolarlar fırlatıldığını, izdihama bunun neden olduğunu iddia etti.
Vu Tao adlı bir görgü tanığı, Vaytan bölgesindeki bir binanın üçüncü katından para fırlatıldığını, oradakilerin de bunları alabilmek için birbiriyle yarıştığını söyledi. Birçok görgü tanığı, dolara benzeyen banknotların üzerinde bölgedeki bir barın adına atıfta bulunan işaretler bulunduğunu aktardı.
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, olayın ardından yaptığı açıklamada, konuyla ilgili soruşturmanın hızlı yürütülmesi hususunda talimat verdi.
Yerel yönetimin olayın soruşturulması için bir çalışma grubu kurduğu belirtildi. İzdihamın yaşandığı yere halk sabah saatlerinden itibaren hayatını kaybedenlerin anısına çiçek bıraktı.
Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'de izdiham nedeniyle ölümler, güvenlik eksikliği ve yoğun nüfus nedeniyle daha önce de görülmüştü. Ülkede geçen eylülde bir ilkokulda meydana gelen izdihamda altı öğrenci hayatını kaybetmişti. Ocak 2014'te Ningşia Hui Özerk Bölgesi'nde bir camide çıkan izdihamda da 14 kişi yaşamını yitirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...