Tgrt Haber
07 Temmuz 2014 10:37

İzzetbegoviç, yeniden aday

Bosna Hersek'te Ekim ayında yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde, Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) adayı Bakir İzzetbegoviç olacak.

İzzetbegoviç, yeniden aday
Bosna Hersek, izzetbegoviç, demokratik eylem partisi

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, ülkesinde ekim ayında yapılacak seçimlerde yeniden devlet başkanlığı konsey üyeliği için yarışacak. Demokratik Eylem Partisi'nden (SDA) yapılan yazılı açıklamada, parti yönetiminin gerçekleştirdiği toplantıda, SDA Genel Başkan Yardımcısı İzzetbegoviç'in ekim ayındaki seçimlerde Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi olmak için aday gösterildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca, ülkedeki iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti (RS) başkanlığı için de Ramiz Salkiç'in aday gösterildiği kaydedildi.
Parti merkezinde yapılan toplantıda ayrıca, SDA'nın Temsilciler Meclisi ve Milletler Meclisi, ayrıca entite ve kanton meclisleri adaylarının da belirlendiği bildirildi. Bosna Hersek Anayasası'na göre, Boşnak, Sırp ve Hırvat olmak üzere üç üyeden oluşan Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak ve Hırvat üyeleri iki entiteden biri olan Bosna Hersek Federasyonu'ndan, Sırp üye ise Bosna Sırp Cumhuriyeti'nden seçiliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...