Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 17:22

James Bond filminin meşhur otomobili çalındıktan 25 sene sonra bulundu

James Bond filmlerinin ünlü otomobili Aston Martin marka otomobil, çalındıktan 25 sene sonra ortaya çıktı.

James Bond filminin meşhur otomobili çalındıktan 25 sene sonra bulundu
james bond,,otomobil,,film,

Goldfinger ve Thunderball'da yer alan, James Bond fimlerinin ikonik otomobili 25 sene sonra bulundu. İlk olarak 1964 yılında Goldfinger filminde görülen Aston Martin DB5 marka otomobil, çeyrek asır önce James Bond filmlerini aratmayacak bir soygunla kaçırılmıştı. Tüm aramalara rağmen bulunamayan otomobilin Orta Doğu'da olduğu düşünülüyordu.

Aston Martin DB5, Haziran 1997'de ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Boca Raton Havalimanı'ndaki özel uçak hangarından çalınmıştı. Otomobil o sırada iş adamı ve araba koleksiyoncusu Anthony Pugliese'ye aitti. 

James Bond filminin meşhur otomobili çalındıktan 25 sene sonra bulundu

The Telegraph'ın haberine göre, çalınan değerli eşyaların veya kültürel nesnelerin izini süren Art Recovery Insternational'ın CEOS'su Christopher Marinello, Dubai Suudi Arabistan, Kuveyt ve Bahreyn'de çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Fakat soruşturmayı tehlikeye atmamak adına aracın tam olarak nerede görüldüğünü açıklamaktan kaçındı.

Değerinin 25 milyon dolardan (yaklaşık 210 milyon TL) fazla olduğu düşünülen otomobile dair Marinello şunları söyledi:

''Bu ülkelerde büyük otomobil koleksiyoncuları bulunuyor ve otomobilin onlardan birinde olduğuna ve hatta birbirleri arasında el değiştirmiş olabileceğine dair istihbaratım var. Ben bir duyuru yapmak zorunda kalmadan önce otomobili elinde tutan kişinin gönüllü olarak ortaya çıkacağını umuyorum. Çalınan ve yağmalanan nesnelerin sahiplerine doğru olanı yapmaları için her fırsatı tanımak benim politikam.''

Öte yandan Bond'un otomobili dünyanın en ünlü otomobillerinden biri olarak kabul ediliyor. Geriye kalan tek orijinal Aston Martin DB5 2010'da bir müzayedede 4,6 milyon dolara (yaklaşık 40 milyon TL) satılmıştı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...