Tgrt Haber
20 Ocak 2020 15:21

Japonya uzay savunma birimi kuruyor

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ülkesinin rakipleri karşısında kendisini potansiyel tehditlerden korumak için "uzay savunma birimi" oluşturacağını duyurdu.

Japonya uzay savunma birimi kuruyor
japonya,

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ülkesinin füze ve savunma teknolojileri geliştiren rakipleri karşısında kendisini potansiyel tehditlerden korumak için bir "uzay savunma birimi" oluşturacağını ifade etti.

Yeni meclis döneminin açılışında konuşan Abe, yeni birimin ABD ile iş birliği içinde çalışacağını belirtti. Nisan ayında Japonya'nın Öz Savunma Kuvvetleri'nin (SDF) bir parçası olarak çalışmaya başlayacak birimin, ülkeyi siber tehditlerden korumak için görev yapacağını kaydeden Abe, Japonya'nın uydularına yönelik olası dış müdahalelere karşı kendisini savunması gerektiğine de vurgu yaptı.

SAVUNMA HARCAMALARINI ARTTIRIYOR

Japon kamuoyunda savunma harcamalarını artırmakla eleştirilen Abe hükümetinin, geçtiğimiz Aralık ayında uzayla ilgili projelerde kullanmak üzere yaklaşık 460 milyon dolarlık bir bütçeyi onayladığı biliniyor. Artan savunma harcamalarına neden olarak ise Çin ve Rusya'nın bölgede artan askeri faaliyetleri gerekçe gösteriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...