Tgrt Haber
28 Temmuz 2021 09:31

Kanada'dan sonra Japonya'da aşırı sıcaklar ölümlere neden oldu

Japonya'da aşırı sıcaklar vatandaşların hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor, son olarak 23 kişi hayatını kaybetti.

Kanada'dan sonra Japonya'da aşırı sıcaklar ölümlere neden oldu
japonya

Kanada'da aşırı sıcaklar nedeniyle 800'ü aşkın kişi hayatını kaybederken acı haberler şimdi de Japonya'dan gelmeye başladı. Ülkedeki yüksek sıcaklıklar nedeniyle son bir haftada 23 kişi hayatını kaybetti. 

EN AZ 3 BİN KİŞİ HASTANELİK OLDU

Yangın ve Afet İdare Ajansı, 19-25 Temmuz haftasında sıcak çarpması sebebiyle 8 bin 122 kişinin hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Ajans, bunlardan 23'ünün hayatını kaybettiğini, 3 binden fazlasının durumunun ciddiyetini koruduğunu açıkladı.

Kanada'dan sonra Japonya'da aşırı sıcaklar ölümlere neden olduHastaneye kaldırılanların yarısından fazlası 65 yaş üstü, 2 bin 627'si 18-64 yaş arası, 800'ünün de 17 yaş ve altı olduğunu kaydedildi. Uzmanlar, sıcaklığın 28 dereceye ya da nem oranın yüzde 70'e ulaşması durumunda havalandırma cihazlarının çalıştırılmasını tavsiye ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...