Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 May 2022 10:21 - Güncelleme : 26 May 2022 10:31

Japonya'da iki kavunun fiyatı dudak uçuklattı! Yüz binlerce liraya satıldı

Japonya'nın Hokkaido eyaletinde yetişen, lezzeti nedeniyle ülke genelinde yüksek fiyatlara satılan Yubari kavunları dudak uçuklatan fiyatlara alıcı buldu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Japonya'da iki kavunun fiyatı dudak uçuklattı! Yüz binlerce liraya satıldı
japonya

Japonya'da her yıl düzenlenen müzayedelerden ilki Sapporo şehrinde gerçekleşti. Yubari şehrinde çiftçiler tarafından yetiştirilen iki tane kavun müzayedede oldukça uçuk bir fiyata satıldı. Toplamda 2 bin 721 kavun en yüksek fiyata alıcı bulmak için yarışırken lezzetiyle öne çıkan iki kavun 3 milyon yene yani 287 bin 591 TL'ye alıcı buldu. Özel üretim kavunları, yerel bir meyve ve sebze satıcısı Hokuyupack adlı şirketin CEO'su Kiyomichi Noda aldı ve eşsiz lezzetinin onları bu yüksek fiyata değer kıldığını söyledi.

Yubari Tarım Kooperatifi ise bu yıl 98 yerel çiftçi tarafından yetiştirilen 3 bin 438 ton kavunun satışı gerçekleştirilmek üzere ülkenin farklı bölgelerine gönderileceğini açıkladı.

Japonya'da iki kavunun fiyatı dudak uçuklattı! Yüz binlerce liraya satıldı

Özel üretim kavunlara şimdiye kadar verilen en yüksek teklif 2019'da 5 milyon yen (646 bin 377 TL) olmuş, 2 adet kavun rekor fiyata alıcı bulmuştu. Geçen yılki açık artırmada verilen en yüksek teklif ise 2,7 milyon yende (349 bin 46 TL) kalmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...