Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2021 10:05

Japonya'da koronaya karşı 4. ilacın kullanımı onaylandı

Japonya'da hükümet, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın da zamanında virüse karşı tedavisinde kullanılan 'koronavirüse karşı antikor kokteyli'nin ülke içi kullanımını resmen onayladığı açıklandı.

Japonya'da koronaya karşı 4. ilacın kullanımı onaylandı
Japonya,,ilaç,

Japonya Sağlık Bakanlığı, hafta içinde bünyesindeki Danışman Heyetin onay verdiği antikor kokteylinin, Kovid-19'a karşı ülke içi kullanımını resmen kabul etti.

Böylelikle "Remdesivir", "Steroid dexamethasone" ve "Baricitinib" sonrası Kovid-19'a karşı Japonya'da onay alan 4. ilaç kullanıma girdi.

TRUMP'IN TEDAVİSİNDE KULLANILMIŞTI

Kokteyl, Kasım 2020'de ABD'de yerel kullanım onayı almış ve virüse yakalanan dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın tedavisinde kullanılmıştı.

Antikor bileşimi, belirli bir yapıyı tanıyıp ona yapışmak üzere tasarlanan bir protein türü olan "casirivimab" ve "imdevimab" adlı monoklonal antikorlardan oluşuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...