Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Kasım 2021 10:06

Japonya'da peş peşe tren saldırıları: Kundaklama girişimi

Japonya'daki bir hızlı trende yangın çıkarmaya çalışan kişi tutuklandı. Olayda yaralanan olmazken son zamanlarda peş peşe gelen tren saldırıları nedeniyle halk tedirgin.

Japonya'da peş peşe tren saldırıları: Kundaklama girişimi
japonya,tren,saldırı,kundaklama

Geçtiğimiz haftalarda Tokyo'da bir kişinin tren vagonunu ateşe verip, çevresindekileri bıçaklamasının ardından Japonya'da yeni bir tren saldırısı düzenlendi. Kumamoto İstasyonu'ndan Kagoshima-chuo İstasyonu'na giden hızlı trendeki bir kişi, vagonu ateşe vermeye kalktı. 

Sabah 08.40 sıralarında yaşanan kundaklama girişiminin ardından, trenin acil durum alarmının harekete geçtiği öğrenilirken, ismi Miyake Kiyoshi olduğu öğrenilen 69 yaşındaki şüphelinin Shin-Yatsushiro İstasyonu'nda duran trende tutuklandığı ifade edildi. Saldırıda yaralanan kimse olmazken, olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldı. Kundaklama girişimi nedeniyle Kyushu hızlı tren hattı seferlerinde geçici aksama yaşandı.

VAGONU ATEŞE VERİP ÇEVRESİNDEKİLERİ BIÇAKLAMIŞTI

31 Ekim'de Tokyo'daki Keiko Hattı'nda bir trene binen 24 yaşındaki saldırganın elindeki bıçakla yolculara saldırdığı bildirilmiş, yabancı bir madde döktüğü vagonu ateşe vermeye çalışan şahsın saldırısında 1'i ağır 17 kişi yaralanmıştı.

Japonya'da peş peşe tren saldırıları: Kundaklama girişimi

Eylemin ülkede genel seçimin yapıldığı gün gerçekleşmesi terör şüphesine yol açarken, dünyanın en güvenli metropollerinden biri olan Tokyo'da yaşanan olay, güvenlik endişesini kamuoyunun gündemine taşımıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...