Tgrt Haber
10 Aralık 2020 09:07

Japonya’da "Seyahate Çık" kampanyası askıya alınsın çağrısı

Japonya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yeni vaka artışları sonrası, salgının ekonomiye etkisini azaltmak amacıyla sürdürülen "Seyahate Çık" kampanyasının askıya alınması çağrısı yapıldı.

Japonya’da "Seyahate Çık" kampanyası askıya alınsın çağrısı
Japonya,yeni tip koronavirüs,Kovid-19,Seyahate Çık

Ulusal düzeyde yürütülen, halkı seyahate ve insan temasına teşvik ederek vaka artışına yol açtığı iddiasıyla bazı tıp otoritelerince eleştirilen kampanya tartışılmaya devam ediyor.

Temsilciler Meclisi komisyonunda konuşan hükümete bağlı virüs önlemleri heyeti başkanı Omi Şigeru, vaka artışlarının yoğun seyrettiği bölgelerde teşvik kampanyasının askıya alınması çağrısı yaptı.

Omi, "Virüsün son durumu göz önüne alındığında şimdi askıya almak daha iyi. Halkın anlayışını kazanmak ve ekonomiyi desteklemek için vaka sayıları yeniden düşüşe geçtiğinde yeniden başlatılabilir." dedi.

Japonya Tıp Birliği Başkanı Nakagawa Toşio, "Önlemlerin amacı, virüsün diğer kişilere yayılmasını engellemek." ifadesini kullanarak halka, yılbaşı öncesi seyahat planlamalarını gözden geçirmelerini istedi.

Salgının gelir düzeyine etkisini azaltmak ve ekonomiye canlılık kazandırmak için temmuzda başlatılan kampanyadan şimdiye kadar Osaka kenti ile kuzeydeki Hokkaido’da bulunan Sapporo geçici olarak çıkarılmıştı.

Savunma Bakanı Kişi Nobuo’nun talimatıyla, vakaların artması sonucu oluşan sağlık çalışanı yetersizliği sebebiyle, Hokkaido’nun Asahikawa şehrine Kara Öz Savunma Kuvvetleri (GSDF) mensubu hemşireler gönderildi. GSDF hemşirelerinin Osaka kentine de gönderilmesi de bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...