Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Haziran 2022 13:28 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 13:46

Japonya’da sıcaklıklar 150 yılın rekorunu kırdı! Hükümet elektrik tasarrufu çağrısın yineledi

Japonya’nın başkenti Tokyo’da son 150 yılın en sıcak Haziran ayı yaşanıyor. Ülkede termometreler bazı bölgelerde 40 dereceyi gösterdi. Sıcaklıklarla birlikte oluşabilecek enerji krizine karşı hükümet, elektrik faturası çağrısını yineledi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Japonya’da sıcaklıklar 150 yılın rekorunu kırdı! Hükümet elektrik tasarrufu çağrısın yineledi
Japonya,Hava durumu,Sıcaklık

Japonya’nın bazı bölgelerinde termometreler sıcaklığı 40 derecenin üstünde gösterdi. Bu değerler son 150 yılın en yüksek sıcaklığı olarak kaydedildi. Ülke, 1951 yılından bu yana görülen en kısa yağışlı mevsimi geride bırakarak rekor sıcaklık değerlerine teslim oldu.

Aşırı sıcaklıkların etkisini sürdürdüğü Japonya’nın başkentinde hava sıcaklığı 5 gün üst üste 35 dereceyi aştı.

HÜKÜMET ELEKTRİK TASARRUFU ÇAĞRISINI YİNELEDİ

40.2 derece ile sıcaklık rekoru kırılan Tokyo’da pazartesi ve salı günleri elektrik tasarrufu çağrısı yapan hükümet, bugün de gereksiz enerji kullanımından kaçınma uyarısında bulundu.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), aşırı sıcakların önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceğini açıklarken, uzmanlar sıcak çarpması riskine dikkat çekti.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada, Tokyo ve çevresindeki bölgelerde yağışlı mevsimin 1951 yılından bu yana ilk kez bu kadar kısa sürdüğünü belirterek, aşırı sıcak uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...