Tgrt Haber
28 Ocak 2022 11:01

Japonya'daki bir taziye evinde rehine krizi: 1 ölü

Japonya'daki bir taziye evine ziyarete gelen sağlık çalışanları rehin alındı.2 sağlık çalışanı yaralanırken 1 doktor ise hayatını kaybetti, rehine süreci 11 saat sürdü.

Japonya'daki bir taziye evinde rehine krizi: 1 ölü
japonya,,rehine,

Japonya'nın Saitama eyaletinde sağlık çalışanlarının annesini kaybettiği için evine taziyeye gelmesinin ardından 60 yaşındaki erkek zanlı, 2 sağlık çalışannını ve 1 doktoru rehin aldı. Zanlı, av tüfeğiyle fizyoterapist olduğu öğrenilen sağlık çalışanını karnından vurdu. Diğer sağlık personelini ise göz yaşartıcı sprey ile yaraladı. Zanlının rehin aldığı doktorun 44 yaşında olduğu ve 11 saat boyunca rehin tuttuğu öğrenildi.

Polis, eve düzenlenen operasyonun ardından zanlının tutuklandığını ve rehin alınan doktorun ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Doktorun ölüm nedeni henüz bilinmezken, göz yaşartıcı sprey ile saldırıya uğrayan sağlık çalışanının durumunun iyi olduğu ancak silahla yaralanan fizyoterapistin dururumun ciddi olduğu belirtildi.

BÖLGEDEKİ OKULLAR TATİL EDİLDİ

Rehine krizinin yaşandığı evin çevresinde yaşayan sakinler güvenlik gerekçesiyle tahliye edilirken, bölgedeki ilk ve ortaokullarda eğitime 1 gün ara verildi. Ayrıca polis saldırganın eylemi neden gerçekleştirdiğini belirlemek üzere detaylı soruşturma başlatıldığını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...