Tgrt Haber
23 Haziran 2021 10:51

Japonya'daki olimpiyatlarda koronavirüs paniği! Ugandalı ekip karantinada

Japonya'da 23 Temmuz'da başlaması planlanan, koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz yapılamayan olimpiyatta koronavirüs paniği yaşanıyor.

Japonya'daki olimpiyatlarda koronavirüs paniği! Ugandalı ekip karantinada
japonya,olimpiyat,koronavirüs,covid-19

Geçtiğimiz yıl, koronavirüs pandemisi nedeniyle bir yıl ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için Japonya'ya gelen Ugandalı milli takım ekibinden bir kişi, havaalanında yapılan testlerde pozitif çıktı. Eğitim kamplarına gitmelerine izin verilen ekibin kalan 8 üyesi de karantinaya alındı. Japon yetkililer, ekipten 3 Temmuz'a kadar otelde kalması istedi. Şu ana dek yapılan testlerde negatif sonuç verdiği kaydedilen 8 kişinin sağlık durumlarının da iyi olduğu açıklandı.

OLİMPİYATLARDA İLK VAKA

Ugandalı ekibin tamamının Japonya’ya gelmeden önce aşılandığı ve uçağa binişten önce yapılan PCR testinde negatif sonuç verdiği duyurulmuştu. Testi havaalanında pozitif çıkan ekip üyesinin karantinaya alındığı belirtilirken, diğer 8 kişinin Osaka'daki eğitim kampına gittiği kamuoyuna yansımıştı.

TEDBİRLERİ İHLAL EDEN DİSKALİFİYE OLACAK

Olimpiyat Organizasyon Komitesi geçtiğimiz hafta sporcu ve teknik ekiplere yönelik salgın tedbir yönergeleri yayınlamış, ülkeye giriş için Japonya'ya seyahat etmeden önce ve Japonya'ya varışta yapılacak Covid-19 testinden negatif sonuç verme şartının aranacağı belirtilmişti. Japonya içi seyahat kısıtlaması gibi tedbirleri ihlal eden atletlerin, diskalifiye olma riskiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısı yapılmıştı.

OLİMPİYATLARA SON 1 AY

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları sporcular, ulusal olimpiyat komiteleri ve dünya kamuoyunun Covid-19 salgını nedeniyle dile getirdiği endişelerin ardından bu yıla ertelenmiş, olimpiyat oyunlarının 23 Temmuz - 8 Ağustos 2021, Paralimpik oyunlarının ise 24 Ağustos - 5 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...