Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Haziran 2021 10:24

Japonya'daki yanardağ harekete geçti patlama meydana geldi

Japonya’daki Suwanose Adası'nda bulunan Otake Yanardağı, harekete geçti, patlama meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı, halka uyarılarda bulundu.

Japonya'daki yanardağ harekete geçti patlama meydana geldi
japonya,yanardağ,patlama

Japonya'nın Kagoshima eyaletindeki Suwanose Adası'nda bulunan Otake Yanardağı'nda yaşanan volkanik hareketlilik patlamaya neden oldu. Patlamanın ardından 1 kilometre genişliğindeki alana kaya parçalarının saçıldığı açıklandı.Yerel otoritelere göre yaralanan kimse olmazken, Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) olası yeni patlamada kaya parçalarının 2 kilometre genişliğindeki alana ulaşabileceği konusunda uyardı. Hükümetin de konuyla ilgili Başbakanlık Ofisi'nde bir irtibat bürosu kurduğu öğrenildi.

Japonya'daki yanardağ harekete geçti patlama meydana geldi

Küçük bir volkanik ada olan Suwanose Adası'ndaki Otake kraterinde geçtiğimiz martta da volkanik aktivite gözlenmiş, 5 ölçekli volkanik aktivite uyarı seviyesinin 3. dereceye yükseltildiği duyurulmuştu. Yetkililer, insanları kratere yaklaşmamaları konusunda uyarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...