Tgrt Haber
05 Ocak 2022 10:56

Japonya'nın geleneksel yiyeceği pirinç keki bu sene de 4 kişiyi öldürdü

Japonya'da her yeni yıl tatilinde geleneksel olarak yenen pirinç keki Mochi, bu yıl da 4 kişinin ölümüne neden oldu. Kıvamı nedeniyle tehlike olan pirinç keki nedeniyle 12 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Japonya'nın geleneksel yiyeceği pirinç keki bu sene de 4 kişiyi öldürdü
japonya,kek,pirinç,pirinç keki,yemek

Her yeni yıl tatili döneminde Japonya'da geleneksel olarak yenen pirinç keki Mochi, 4 kişinin ölümüne neden olurken 12 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Yapışkan kıvamı nedeniyle yaşlı ve çocukların yemesinin oldukça tehlikeli olduğunu Mochi yüzünden 4 kişi boğularak hayatını kaybetti. 

Tokyo İtfaiye Departmanı'ndan yapılan açıklamada Mochi yemeye çalışan 4 kişinin boğularak hayatını kaybettiği, 12 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, hayatını kaybedenlerin 80 yaş ve üzerinde oldukları bildirildi.

Japonya'nın geleneksel yiyeceği pirinç keki bu sene de 4 kişiyi öldürdü

BOĞULMA RİSKİ ÇOK YÜKSEK

Pirincin un haline getirilmesiyle hazırlanan ve yapışkan kıvamı nedeniyle boğulma riski oluşturan Mochi, her sene yeni yıl tatilinde Japonya’da yüksek miktarda tüketiliyor. Her yeni yıl öncesi, yaşlı ve çocuklar için boğulma uyarısı yapan yetkililer, yapışkan kıvamlı pirinç kekinin çok çiğnenmesi ve küçük parçalara bölünerek tüketilmesi çağrısında bulunuyor.

Uyarılara rağmen, her yıl başta yaşlılar olmak üzere birçok kişi boğulma tehlikesi atlatırken, Mochi çoğu kez can kayıplarına neden oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...