Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Kasım 2021 11:13

Jeff Bezos, NASA’ya açtığı davayı kaybetti

NASA, Artemis Programı dahilinde Ay'a yeniden geri dönüş için açtığı ihaleyi SpaceX kazanmış, Jeff Bezos'un şirketi Blue Origin kaybetmişti. Blue Origin, bu yüzden NASA'ya açtığı davayı kaybetti.

Jeff Bezos, NASA’ya açtığı davayı kaybetti
NASA,SPACEX,Jeff Bezos

Jeff Bezos'un şirketi Blue Origin, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA)’nın Artemis programı kapsamında Space X ile imzaladığı 2,9 milyar dolarlık Ay'a iniş aracı sözleşmesi dolayısıyla NASA'ya açtığı davada haksız bulundu. NASA, 16 Nisan'da, "Artemis" adlı program çerçevesinde Ay'a gidecek astronotların iniş kapsülünün inşası için SpaceX'in 2,9 milyar dolarlık iniş sistemi projesini seçtiğini duyurmuştu. Blue Origin'in sözcüsü yaptığı açıklamada "Astronotların Ay'a yeniden güvenle gidişi için NASA'nın kamu-özel ortaklığı modelinin önyargısız bir satın alma sürecine ve rekabeti teşvik eden sağlam politikalara ihtiyacı bulunmaktadır. NASA'nın Ay'a iniş aracı satın alma sürecinin sonraki adımlarını bekliyoruz" dedi.

Jeff Bezos, NASA’ya açtığı davayı kaybetti

KARARA SAYGILIYIZ

Jeff Bezos da Twitter üzerinden "İstediğimiz sonuç bu değildi ancak mahkemenin kararına saygı duyuyoruz ve NASA ile SpaceX'e başarılar diliyoruz" mesajını gönderdi. Gizlilik kararı nedeniyle ayrıntıları bilinmeyen davanın gerekçeli kararının açıklanacak. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...