Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Aralık 2015 19:41

Jetlerden DAEŞ'e büyük darbe, 187 ölü

ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, sadece uçaklarla 187 örgüt üyesinin öldürüldüğünü belirterek, "Peşmergenin karada ne kadar hasar verdirdiği konusunda henüz kesin bir sayı yok" diye konuştu.

Jetlerden DAEŞ'e büyük darbe, 187 ölü
daeş, saldırı,

ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Bağdat'tan video konferans yoluyla Pentagon'daki gazeteciler için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Musul yakınlarında bulunan Başika, Nuran ve Tel Asvad bölgelerinde çarşamba günü meydana gelen çatışmalar hakkında konuşan Warren, DAEŞ saldırısının, Başika yakınlarındaki bir Peşmerge noktasına roket atışıyla başladığını, ardından bir tabur kadar DAEŞ üyesinin Kürt güçlerin ön hattına saldırıya geçtiğini söyledi. Warren, sabaha kadar süren çatışmalarda DAEŞ üyelerinin zaman zaman üç bölgede de Kürt güçlerin hattına sızmayı başardığını ancak daha sonra püskürtüldüklerini kaydetti.

Warren, "Beş ülkeye ait koalisyon uçakları hemen müdahalede bulundu ve bütün gece süren çatışmada yaklaşık 100 kadar hassas bomba kullandı. Düşman, ekskavatör gibi çok sayıda iş makinesi de kullandı. Koalisyon uçakları bunların hepsini yok etmeyi başardı" dedi.

Hava saldırılarında 187 ölü
Sadece uçakların saldırısıyla 187 örgüt üyesinin öldürüldüğünü belirten Warren, "Bu düşmana vurulmuş ciddi bir darbe. Uzun süren çatışmalarda Peşmerge güçlerinin karada ne kadar hasar verdirdiği konusunda henüz kesin bir sayı yok" diye konuştu.

Steve Warren, Başika'daki çatışmalar sırasında bölgedeki askeri tesiste Kanadalı askerlerin de bulunduğunu, ancak Kanada askerlerinin ön hatta değil, daha gerideki karargah binasında yer aldığını söyledi. Warren, Peşmerge güçlerinin eğitimi için Irak'ta bulunan Amerikan askerlerinin ise çatışmaya girmediğini aktardı.

Warren, Irak'ın kuzeyindeki bu saldırı sırasında koalisyon uçaklarının da Suriye'de Rakka kentinde B-1 bombardıman uçaklarıyla DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonu düzenlediği bilgisini verdi.

"Hava savunma sistemleri bizi etkilemiyor"
Koalisyonun sözcüsüne, "Rusya'nın, Suriye'nin batısına karadan havaya füze yerleştirdiği ve bu yüzden koalisyonun hava operasyonlarının etkilendiğine" yönelik iddialar da soruldu.

Warren, iddiaya karşılık şunları söyledi:

"Bu haberleri gördük ama çoğunluğu yanlış diyebilirim. Rus ve Suriye hava savunma sistemlerinin ülkenin kuzeyinde bulunduğunu konuşmuştuk ama operasyonlarımıza ciddi bir aksama oluşturmadığını söyleyebilirim. Suriye'nin kuzeybatısında uçuşlarımıza ve saldırılarımıza devam ediyoruz. İki gün önce Mara hattında, dün gece de Menbic cebinde savaş uçağıyla saldırı düzenledik."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...