Tgrt Haber
30 Mart 2022 10:55 - Güncelleme : 30 Mart 2022 11:10

Jitomir her gün vuruluyor! Rusya tüm Ukrayna'yla savaştığını anladı

Kiev'in batısında yer alan Jitomir şehrinin Belediye Başkanı Sergiy Ivanovych Sukhomlyn, Rusya'nın, tüm Ukrayna'yla savaştığını anladığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde bir ay geride kalırken ülkenin birçok bölgesi Rus ordusunun saldırılarının hedefi olmaya devam ediyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'in batısında yer alan, ülkenin batısı ve doğusu arasında köprü görevi gören Jitomir şehri de neredeyse her gün Rus füzeleriyle vuruluyor. 

Jitomir Belediye Başkanı Sergiy Ivanovych Sukhomlyn yaptığı açıklamada, şehirlerinin her gün vurulduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu 1 aylık savaş, Rus ordusuna ilişkin efsaneleri asılsız kıldı. Ukrayna başarılı şekilde Rus ordusunu vuruyor. Jitomir her gün roketlerle vuruluyor. Dün de roketlerle vuruldu. Çünkü şehrimizde çok fazla askeri üs var. Jitomir'de Avrupa'dan gelen çok fazla insani yardım toplanıyor. Jitomir'den diğer bölgelere yardımlar dağıtılıyor. Bu yüzden işgalciler için Jitomir'in lojistiğini bozmak çok önemli.''

''TÜM UKRAYNA'YLA SAVAŞTIĞINI ANLADI''

Ukrayna halkının Rus ordusuna direndiğini belirten Sukhomlyn, “Rusya Ukrayna’ya girdiğinde onları bazı şehirlerde çiçeklerle karşılayacağımızı düşündü. Ancak Rusya hemen hemen tüm şehirlerin saldırılara karşı direnip savaştığını gördü. Halk onları çiçeklerle karşılamıyor, meydanlara inip Rusların şehirlerini terk etmeleri için protesto ediyor. Rusya, Ukrayna ordusuyla değil tüm Ukrayna’yla savaştığını anladı. Bundan dolayı Rusların şu anki taktiği sivilleri korkutmak ve evlerini yıkmak. Böyle bir durumda insanlar daha da çok birbirine kenetleniyor. On binlerce insan ülkesini korumak için Ukrayna ordusuna katıldı. Jitomir'de okullar vuruldu, hastaneler, anaokulları ve evler hasar gördü. Sivil alanlar vuruldu” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...