Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ocak 2022 12:40

Joe Biden Doğu Avrupa'ya binlerce asker ve askeri araç yollayacak iddiası

ABD Başkanı Joe Biden'ın Doğu Avrupa'ya binlerce asker, savaş gemisi ve uçak göndermeyi planladığını New York Times yazdı. Hatta haberde gerek olması durumunda bu sayının 50 bine çıkarılabileceğine de yer verildi.

Joe Biden Doğu Avrupa'ya binlerce asker ve askeri araç yollayacak iddiası
joe biden,avrupa,abd,asker

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim ABD-Rusya gerilimini de tetikledi. ABD'nin son hamlesiyle beraber iki ülke arasındaki ipler daha da gerilecek gibi duruyor. New York Times (NYT), ABD Başkanı Joe Biden'ın Doğu Avrupa'ya binlerce asker, savaş gemisi ve uçak göndermeyi planladığını kaleme aldı. Habere göre, Biden'ın Doğu Avrupa ülkelerine bin ila 5 bin asker göndermeyi planladığı hatta gerilimin artmasıyla doğru orantılı olarak asker sayısının daha da artma olasılığı olduğu belirtildi.

New York Times, üst düzey bir yetkilinin bu sayıları teyit etmediğini fakat birtakım planların olduğunu söylediğini yazdı. Üst düzey yetkili, ''Planlar geliştiriyoruz ve ileriye dönük seçenekleri belirlemek için müttefiklere danışıyoruz'' sözleriyle planın varlığını doğruladı. Resmi makamlar tarafından teyit edilmemekle beraber asker sayısının gerekli görülmesi durumunda 50 bine çıkarılabileceği belirtiliyor.

Joe Biden Doğu Avrupa'ya binlerce asker ve askeri araç yollayacak iddiası

PENTAGON SEÇENEKLERİ BIDEN'A SUNDU

Geçtiğimiz hafta sonu Camp David'de Pentagon yetkilileri, Joe Biden'a birçok seçenek sundu. Fakat bu seçenekler arasında Ukrayna'ya asker göndermenin olmadığı da bilgiler arasında yer aldı.

Rusya'nın olası Ukrayna işgalinin yüksek sesle konuşulduğu dönemde Biden'ın Doğu Avrupa'ya asker ve askeri araç göndermesi ülkenin gündemine oturdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...