Tgrt Haber
17 Temmuz 2021 09:12

ABD Başkanı Joe Biden: Covid'e dair yanlış bilgilerle Facebook da öldürüyor

Amerika Başkanı Joe Biden, Facebook gibi platformlarda aşıya dair yanlış bilgilerin bulunmasından dolayı bu platformların 'ölümcül' olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden: Covid'e dair yanlış bilgilerle Facebook da öldürüyor
amerika,facebook

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden, Facebook ve benzeri programların aşıya dair yanlış bilgilerin yayılmasına izin verdiği için eleştirdi. Facebook'un pandemi nedeniyle devam eden ölüm oranlarının giderek arttırdığını, yanlış bilgilendirmeyle mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Basın mensuplarının Facebook sorusu üzerine Biden, şunları söyledi: "İnsanları öldürüyorlar... Pandemi sürecinde aramızda aşısızlar var ve insanları öldürüyorlar" yanıtını verdi. 

Açıklamalar, Beyaz Saray'ın Facebook ve diğer platformlara koronavirüs aşıları hakkındaki yanlış bilgilere karşı daha agresif davranmaya baskı yaptığı koordineli bir kampanyanın ardından geldi.

''KATI CEZALAR UYGULANMALI''

Perşembe günü, Cerrah General Vivek Murthy'den bir rapor, platformları yanlış bilgi paylaşan hesaplara karşı daha katı cezalar uygulamaya çağırdı. Basın mensuplarına konuşurken, özellikle Facebook Haber Kaynağı gibi algoritmik öneri motorlarını yanlış bilgilendirmeye katkıda bulundukları için çağrıda bulundu.

The Verge'nin haberine göre, Murthy gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Doğru içeriği değil, duygusal olarak yüklü içeriği paylaştığımız için bizi ödüllendiren 'Beğen' düğmeleri gibi ürün özellikleri tasarladılar. Onların algoritmaları, bize tıkladığımızdan daha fazlasını verme eğilimindedir ve bizi bir yanlış bilgi kuyusuna daha da derine çeker."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...