Tgrt Haber
10 Eylül 2021 08:50

Joe Biden imzaladı ABD'de aşı zorunluluğunun kapsamı genişletildi

ABD Başkanı Joe Biden, bazı federal çalışanlar için getirdiği Covid-19 aşı zorunluluğunu genişletti. Los Angeles'ta okullara, tüm federal ve sağlık çalışanları ile 100'den fazla personeli olan yerlere aşı zorunluluğu geldi.

Joe Biden imzaladı ABD'de aşı zorunluluğunun kapsamı genişletildi
abd,aşı,joe biden,covid-19,koronavirüs

Koronavirüsle mücadelede ABD yeni adımlar attı. Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıklamalar yaptı. ABD'de hala 80 milyon kişinin aşı olmadığını görmenin hayal kırıklığı olduğunu belirten Biden, daha önce bazı federal çalışanlar için getirdiği Kovid-19 aşı zorunluluğunu imzaladığı yeni kararnameyle tüm federal ve sağlık çalışanları ile 100'den fazla personeli olan iş yerlerinde çalışanları kapsayacak şekilde genişletti. Ayrıca Los Angeles şehri ortaokul ve lise öğrencilerine Covid-19 aşısını zorunlu hale getirdi.

Ülkenin ikinci büyük eğitim bölgesi olan Los Angeles’ta eğitim kurulu, 12 yaşından büyük öğrencilerin okula devam edebilmesi için aşı olmalarını oylamayla kabul etti. Böylece Los Angeles, ülkede aşıyı ortaöğretim ve liselerde zorunlu tutan ilk büyük öğretim bölgesi oldu.

Joe Biden imzaladı ABD'de aşı zorunluluğunun kapsamı genişletildi

Los Angeles’ta spor ve diğer aktivitelere katılan öğrencilerin ekim sonuna, geri kalan öğrencilerinse 19 Aralık’a kadar iki aşısını da tamamlamış olması isteniyor.

Temmuz ortasından ağustos ortasına kadar çocuk Covid-19 vakalarında büyük bir artışın görüldüğü Los Angeles’ta okulların maske ve test düzenlemeleriyle açılmasından sonra vakalarda düşüş yaşanmıştı.600 binden fazla öğrencinin okula devam ettiği bölgede, tüm öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının haftada bir Covid-19 testi yapılması zorunluluğu bulunuyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...