Tgrt Haber
28 Nisan 2022 18:28 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 19:29

Joe Biden Kongreye seslendi: Ukrayna için 33 milyar dolarlık yardım talebi

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden, yönetiminin Kongre’den Ukrayna’ya yardım için 33 milyar dolar talep ettiğini duyurdu.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
Joe Biden Ukrayna'ya yardım için kolları sıvadı.
Joe Biden Ukrayna'ya yardım için kolları sıvadı.

ABD Başkanı Joe Biden, yönetiminin Kongre’den Ukrayna’ya yardım için 33 milyar dolar talep ettiğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, yönetiminin Kongre’den Ukrayna’ya yardım için 33 milyar dolarlık finansman talebi hakkında, "Ukrayna'yı özgürlük mücadelesinde desteklemek için bu tasarıya ihtiyacımız var" ifadelerini kullanarak, "Bu savaşın maliyeti ucuz değil, ancak buna izin verirsek ve saldırganlığa boyun eğersek daha maliyetli olacak" dedi.

Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Ukrayna'ya yönelik yardımlar ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'nın Rusya'ya karşı 2 aydır büyük bir mücadele verdiğini ve bunun bedelinin ucuz olmadığını belirten Biden, bu konuda bugün Kongreye yeni talepler gönderdiğini belirtti. Biden, Kongrenin daha önce Ukrayna'ya yardımlar için onayladığı fonun tükendiğine işaret ederek bugün Kongreden 20,4 milyarı askeri, 8,5 milyarı ekonomik, 3 milyarı insani, 500 milyonu gıda üretimi yardımı olmak üzere toplam 33 milyar dolar ek fon talebinde bulunduğunu aktardı.

BENZİN VE GAZ HAMLESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Rusya'ya yönelik yaptırımların genişletilmesi için de Kongreye bir paket gönderdiklerini belirten Biden, "Oligarklar, Rus siyasi yozlaşmasının bir parçası. Bunlar kötü insanlar. Onların lüks evlerine, yatlarına ve diğer mal varlıklarına el koyacağız. Kongrenin yetkisiyle, oligarkların el konulduktan sonra satılan mal varlıklarından elde edilen fonlar Ukrayna'ya yardımda kullanılabilir." dedi.

Biden, Rusya'nın şu anda enerji sektörünü de diğer ülkelere karşı silah olarak kullandığına dikkati çekerek "Rusya'nın yaptırımlardan kurtulmak için diğer ülkeleri yıldırmasına ve onlara şantaj yapmasına izin vermeyeceğiz. Rusya'nın, saldırılarının sonuçlarından kaçmak için benzin ve gazı kullanmasına izin vermeyeceğiz. Güney Kore, Japonya, Katar ve diğer ülkelerle çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

ABD EKONOMİSİNE DEĞİNDİ

Joe Biden, ABD'nin ekonomisi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamada, ocak-mart dönemine ait Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verisine dair değerlendirmelerde bulundu. Biden, "Çalışan ailelerden güç alan Amerikan ekonomisi, tarihi zorluklar karşısında dirençli olmaya devam ediyor." ifadesini kullandı.

Söz konusu dönemde tüketici harcamaları, iş ve konut yatırımlarının güçlü oranlarda arttığına işaret eden Biden, işsizlik sigortasına sahip Amerikalıların sayısının 1970'ten bu yana en düşük seviyede olduğu kaydetti. Biden, büyüme tahmininin teknik faktörlerden etkilendiğini, ABD'nin dünya çapında Kovid-19'un neden olduğu zorluklara, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya sebepsiz saldırısına ve küresel enflasyona güçlü bir konumdan karşı koyduğunu aktardı.

Joe Biden, ilerleme kaydetmeye devam edilmesi, çalışan ailelerin maliyetlerinin azaltılması, Amerika'da daha fazla üretilmesi ve iyi maaşlı işlerin yaratılması gerektiğini vurguladı.

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, ABD ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde piyasa beklentilerinin aksine yüzde 1,4 daraldı. Beklentiler, ülke ekonomisinin yüzde 1,1 büyümesi yönündeydi. ABD ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde ise yüzde 6,9 büyürken, toparlanmanın etkisiyle 2021 genelinde yüzde 5,7 ile 1984'ten bu yana en güçlü büyümeyi kaydetmişti.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...