Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Aralık 2021 11:24

Joe Biden'dan endişelendiren açıklama: Ağır hastalık ve ölüm kışına gidiyoruz

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Afrika'da keşfedilen Omicron varyantına dair açıklamalar yaptı ve ABD halkına mesajını doğrudan iletti: Aşılanmamışlar için ağır hastalık ve ölüm kışına gidiyoruz...

Joe Biden'dan endişelendiren açıklama: Ağır hastalık ve ölüm kışına gidiyoruz
joe biden,amerika,omicron,varyant

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da koronavirüsün yeni, hızla yayılan varyantı Omicron hakkında açıklamalarda bulundu. Biden, açıklamalarında aşısızlara özellikle uyarılarda bulundu. Covid-19 aşısı olmayan insanları, yakın zamanda aşı olmazlarsa kasvetli ve tehlikeli bir kışın beklediğini belirtti.

ABD Başkanı, açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

"ABD halkına doğrudan bir mesaj göndermek istiyorum: Attığımız adımlar nedeniyle Omicron henüz yayılma hızı kadar çok ilerlemedi. Ancak şimdi burada, yayılıyor ve artacak. Aşılanmamışlar için ağır hastalık ve ölüm kışına gidiyoruz. İyi haber şu ki; eğer aşı yaptırdıysanız, ağır hastalık ve ölümden korunursunuz.''

Joe Biden'dan endişelendiren açıklama: Ağır hastalık ve ölüm kışına gidiyoruz

Biden ayrıca, kişisel ve toplumsal sağlığın yanısıra ülkenin ekonomik toparlanmasını korumak için bireyleri aşı olmaya çağırdı.

ÜLKEDE HER 6 KİŞİDEN 1'İ TAM AŞILI

Öte yandan ABD'de geçtiğimiz gün itibariyle her 6 kişiden sadece 1'inin tamamen aşılandığı ortaya çıktı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yayımlanan en son tahminlerde, Covid-19 nedeniyle hastaneye başvuruların önümüzdeki haftalarda rekor seviyelere ulaşabileceği, yeni vakaların ve ölümlerin ise geçen kıştaki seviyelere çıkabileceği belirtildi.

CDC'nin Covid-19 ölümlerinde öngördüğü artışa göre, pandemi için toplam can kaybı sayısının 8 Ocak'a kadar 837 bin ila 845 bin kişiye yükselmesininin beklendiği aktarıldı.

Joe Biden'dan endişelendiren açıklama: Ağır hastalık ve ölüm kışına gidiyoruz

OMICRON ABD'DE BASKIN OLACAK

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü müdürü Dr. Anthony Fauci ise Omicron'un nispeten yakında ABD'de baskın corona virüs varyantı olacağından emin olduğunu söyledi:

"Omicron yaklaşık üç günlük bir ikiye katlama süresine sahip. Bunun üzerinde matematik yaparsanız, Omicron çok yakında baskın varyant olacak. Bunu Güney Afrika'da gördük, İngiltere'de görüyoruz ve burada nispeten yakında göreceğimiz şeyin kesinlikle bu olduğundan eminim.''

Fauci, bu noktada, varyanta özgü bir destekleyici aşıya gerek olmadığını, ancak enfeksiyonların artacağı konusunda şüphesinin olmadığını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...