Tgrt Haber
13 May 2022 10:31 - Güncelleme : 14 May 2022 13:14

Johnson, bakanlarına emir verdi: Kamu hizmetlerini kısın

Bir süredir ekonomik krizin pençesinde olan İngiltere’nin Başbakanı Boris Johnson, kritik bir karar aldı. Bakanlarına kamu harcamalarından tasarruf yapma emri verdi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Dailymail
Johnson, bakanlarına emir verdi: Kamu hizmetlerini kısın

İngiltere uzun bir süredir ekonomik krizle boğuşuyor. Pandemiden kaynaklı ekonomik zorluklar ve ardından artan enflasyonla birlikte pahalılık İngiliz halkını ekonomik krizle karşı karşıya getirdi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kabine’yi toplayarak bakanlarına kamu harcamalarını 5’te 1 oranında kısma emri verdi. Böylece halkın yaşam maliyeti krizini hafifletmek için 3,5 milyar sterlin tasarruf sağlanabilecek.

BAKANLARA EMİR VERDİ

Johnson Daily Mail'e şu açıklamalarda bulundu: "Yaşam maliyetini azaltmak için hükümet maliyetini azaltmalıyız. Kamu hizmetleri salgın sırasında şişti, büyüdü. 90.000'den fazla işin bırakılması gerekiyor. Hükümetin vergi mükelleflerine önceden ayırdığı her pound, onların kendi öncelikleri, kendi hayatları için harcayabilecekleri paradır" ifadelerini kullandı. Johnson, bakanlarına kamu hizmetinin büyüklüğünü beşte biri oranında azaltması için bir ay verildi.

YILLIK 3,5 MİLYAR SAĞLAYACAK

Bu sayede vergi indirimleri veya diğer tedbirlerin önünü açabilmek için yılda yaklaşık 3,5 milyar sterlin tasarruf sağlanacak. Johnson, halkın her zaman "daha iyisini hak ettiğini" söyledi. İngiltere’de resmi rakamlara göre Mart ayında ülke ekonomisi yüzde 0,1 küçüldü ve ülkede özellikle enerji ve gıda fiyatları arttı.

Kaynak: Dailymail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...