Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Haziran 2021 15:43

2 milyon doz Johnson & Johnson Kovid-19 aşısının dağıtımı durduruldu

Koronavirüs vakalarının en sık görüldüğü ülkelerden biri olan Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Johnson & Johnson Kovid-19 aşısının dağıtımı durduruldu. Neden olarak ise kullanıma uygun olmadığı söylendi.

2 milyon doz Johnson & Johnson Kovid-19 aşısının dağıtımı durduruldu
güney afrika,Johnson & Johnson aşısı

Güney Afrika Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurulu'ndan (SAHPRA) yapılan açıklamada, ABD Gıda ve İlaç Dairesinin (FDA) verilerine dayanarak, üretimi sırasında gerekli güvenlik protokollerinin izlenmediği tespit edilen 2 milyon doz aşının dağıtımını durdurma kararı alındığı belirtildi. Açıklamada, Güney Afrikalıların sağlığının tehlikeye atılmasına hiçbir şekilde müsaade edilmeyeceği vurgulandı.​​​​​​​

FDA tarafından onaylanmış ve gereksinimleri karşılayan 300 bin doz Johnson & Johnson aşısının ise yakın zamanda Güney Afrika'ya ulaşması bekleniyor.

SON 24 SAATTE 9 BİN 320 POZİTİF VAKA

Güney Afrika'da son 24 saatte 9 bin 320 kişinin Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı, toplam vaka sayısı 1 milyon 739 bin 425'e yükseldi. Ülkede son 24 saatte 114 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, virüse bağlı toplam can kaybı sayısı 57 bin 706'ya çıktı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...