Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Aralık 2021 09:34

JP Morgan'dan yatırımcıya Omicron uyarısı: Pandeminin sonuna gelmiş olabiliriz

JPMorgan'ın baş stratejisti Kolanovic'e göre Omicron pandeminin sonuna gelindiğinin işareti olabilir.

JP Morgan'dan yatırımcıya Omicron uyarısı: Pandeminin sonuna gelmiş olabiliriz
JP Morgan,koronavirüs,omicron

JPMorgan'ın global piyasalar baş stratejisti Marko Kolanovic, koronavirüsün yeni varyantı Omicron'un piyasalarda oluşturduğu kargaşanın yatırımcıların pozisyon almaları için bir şans sunuyor olabileceğini söyledi.

Kolanovic, Bram Kaplan ile birlikte hazırladığı yatırımcı notunda, Omicron varyantının daha bulaşıcı olmakla beraber daha az öldürücü olduğuna yönelik gelen ilk raporlara dikkat çekerek, "Bu, risk piyasaları için pozitif bir işaret olabilir çünkü pandeminin sonunun ufukta göründüğünün sinyali olabilir" ifadelerini kullandılar.

Raporda, "Omicron getiri eğrisinde bir dikleşmenin ateşleyicisi, büyümeden değere, koronavirüs ve karantina-kapatmadan fayda sağlayanlarda yeniden açılmadan fayda sağlayacaklar ve emtialarda pozisyon almaya bir notasyon için fırsat olabilir" değerlendirmesini yapan Kolanovic ve Kaplan, "Biz son satışı emtialar ve yeniden açılmadan fayda sağlayacaklardan dipten alım için, yüksek getirili tahvillerden pozisyon almak için bir fırsat olarak görüyoruz" ifadelerine yer verdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...