Tgrt Haber
12 Kasım 2021 11:46

Wikileaks'in kurucu Julian Assange cezaevinde evleniyor

İngiltere’de Belmars Cezaevi’nde tutuklu bulunan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, sevgilisi Stella Moris ile cezaevinde evlenmesine Belmarsh valisi tarafından izin verildi.

Wikileaks'in kurucu Julian Assange cezaevinde evleniyor
WikiLeaks,Julian Assange,Cezaevi,Tutuklu

WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, Ekvador Büyükselçiliği’ne sığındığı dönemde tanıştığı Stella Moris ile tutuklu bulunduğu cezaevinde evlenme talebinde bulundu. Assange, 2019’dan beri tutuklu bulunduğunu Londra’daki Belmars Cezaevi’nde sevgilisi Stella Moris ile yasal işlemlere rağmen talebini cezaevi yönetimine ve resmi makamlara iletti.

"UMARIM DAHA FAZLA MÜDAHALE OLMAZ"

Çift, cezaevi valisi ve adalet bakanı Dominic Raab hakkında düğünün yapılmasını engellemek suçundan yasal işlem başlatıyordu. Taleplerinin kabul görmesinin ardından açıklamalarda bulunan Moris,  "Mantığın galip gelmesi beni rahatlattı ve umarım evliliğimize daha fazla müdahale olmaz." dedi.

NE OLMUŞTU?

WikiLeaks, 2010’da, aralarında ABD’nin Irak ve Afganistan’da işlediği suçları da delillendiren çok sayıda gizli belgeyi yayımlamıştı. ABD’nin casuslukla suçladığı ve iadesini istediği Assange, hakkında tecavüz ve cinsel taciz suçlamalarıyla açılan davalar için İsveç’e iadesi gündemdeyken, Haziran 2012’de Ekvador’un Britanya’nın başkenti Londra’daki büyükelçiliğine sığınmıştı. Büyükelçilikten 11 Nisan 2019’da çıkarılarak gözaltına alınmış ve ‘kefaletle serbest bırakılma şartlarını ihlal etmekten’ tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Bu suçtan mahkum edildiği 50 haftalık cezasını dolduran Assange’ın iade talebi çerçevesinde tutuklu kalmasına karar verilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...