Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Temmuz 2019 22:22

Juncker’den Johson’a “Brexit anlaşması değiştirilemez” uyarısı

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere’nin yeni Başbakanı Boris Johnson’la yaptığı telefon görüşmesinde Brexit anlaşmasının değiştirilemeyeceğini vurguladı.

Juncker’den Johson’a “Brexit anlaşması değiştirilemez” uyarısı
brexit,,Jean-Claude Juncker,,boris johnson,,ingiltere,,avrupa birliği,

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere Başbakanı Boris Johnson telefonda görüştü.

Görüşmeden Brexit anlaşmasında bir değişiklik olmayacağının altını çizen Juncker, resmi bir Brexit anlaşması olsun ya da olmasın 31 Ekim'de Avrupa Birliği’nden (AB) çıkma konusunda söz veren Johnson’a uyarılarda bulundu. AB sözcüsü Jean-Claude Juncker İngiliz Başbakanına, varılan anlaşmanın "en iyi ve tek olası anlaşma" olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra Juncker, Londra tarafından öne sürülecek herhangi yeni bir fikri "çekilme anlaşmasıyla uyumlu olması koşuluyla" analiz edilebileceğini de belirtti. 

Günün erken saatlerinde Johnson, Londra’nın yalnızca bir geri çekilme anlaşmasına varabileceğini, İrlanda’nın sınırları için başka çözümler bulunduğunu söylemiş AB’nin şu anda herhangi bir değişiklik yapmayı reddettiğini belirtmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...