Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ağustos 2021 14:48

ABD askerleri ateş açtı! Kabil Havalimanı'nda kaos: 5 kişi öldü

Afganistan'ın başkenti Kabil'i Taliban'ın ele geçirmesinin ardından havalimanında izdiham oluştu, 5 kişi hayatını kaybetti.

ABD askerleri ateş açtı! Kabil Havalimanı'nda kaos: 5 kişi öldü
abd,kabil,taliban,afganistan

Afganistan'dan ABD ordusunun çekilmeye başlamasıyla Taliban, ülkedeki şiddetini artırdı ve dün Kabil'e girdi. Taliban'ın ülke yönetimini ele geçirmesinin ardından birçok ülke vatandaşlarını tahliye etmeye başladı. Tahliyeler esnasında Kabil Havalimanı'na binlerce kişi akın etti. 

Görgü tanıkları tarafından yapılan açıklamada, yüzlerce kişinin Afganistan'ın başkenti Kabil'den ayrılan uçaklara zorla girmeye çalıştığı ve Kabil Havaalanı'nda çıkan izdihamda en az 5 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Hayatını kaybeden 5 kişinin cansız bedenlerinin bir araca götürüldüğünü gördüğünü belirten görgü tanıkları, kurbanların bir silahla vurularak mı yoksa izdihamda mı öldürüldüğünün net olmadığını kaydetti.

Ayrıca ABD'li bir yetkili yaptığı açıklamada ve görgü tanıklarının ifadelerinde, havaalanından sorumlu ABD askerlerinin kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtığı ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...